Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΡΟΚΑΚΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ... ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ (1984)

"'Ακου να δείς Έυα , εμένα γκόμενα δεν μ'έχει αφήσει ... άμα σε ξαναδώ να ρίχνεις ματιές στο τσομπάνη , θα πέσει γκαζιά που θα αναστενάξουν οι εξατμίσεις !"
---------------------------------------------------------------------------------------
Κάπως έτσι κανόνιζε τα γκομενάκια ο Κάλοου ...
.... και η πλάκα δεν σταματάει ! Αυτή η φαρσο-κωμωδία θα μπορούσε να είναι και το κύκνειο άσμα του Όμηρου Ευστρατιάδη . Στην περιπτωσή μας , το κύκνειο ΚΛΑΣΜΑ , γιατί συνήθως το σώμα όταν πεθαίνει απελευθερώνει λυτρώτικα κάθε τι που υπάρχει μέσα του ... Με κάστ γεμάτο ανάπηρους της εποχής , σύν ηθοποιούς μιάς παλαιώτερης γεννεάς που προσπαθούν να καταλάβουν τι δεν έχει πάει καλά με αυτή την νέα γενιά δημιουργών , το μίγμα είναι εκρηκτικό όσο δεν πάει ! Παραγωγή Στράτος Μαρκίδης , για να μή ξεχνιώμαστε .
Καυτή έκρηξη αδρεναλίνης και απο τις δύο θυληκότατες παρουσίες : α) της Βίνας Ασίκη σε σκηνή είμαι-γυμνή-στη-μπανιέρα-και-ο-Τζεβελέκος-κρατιέται-να-μην-με-βιάσει-στ'αλήθεια , και β) οι απαράμιλες γαλακτωτορπίλες της συμπρωταγωνίστριας που κάνει την κόρη του ξενοδοχιάρχη , Εύας ( Νανά Βενέτη ) !
Αλλά , ας ρίξουμε μιά ματιά στο τρελο-τρελό κάστ :
Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι ο Μπάμπης , γνωστός και ώς "ο έτσι" , γνωστός και ώς Τζόν Λάμπης , ψώνιο με το ψευτο-ρόκ και την διασημότητα . Στο συγκρότημα του Τhe Tselikan's Bant (όνομα για διεθνή καριέρα , όχι μαλακίες - πως λέμε Sakis ?) , παίζει μπάσο ο Κώστας Στεφανάκης και άλλοι δύο τύποι που τους ψιλοκόβω για ανώμαλους (ο ένας απο αυτούς παίζει με τον Σεφερλή τα τελευταία χρόνια) . Ο Μπάμπης οργανώνει μια υπέθρια συναυλία έκπληξη στους μπαστουνόβλαχους του χωριού του και καταλήγει με την κιθάρα του κολάρο ... Με κομμένα τα φτερά , ο Μπάμπης κατεβαίνει στην Αθήνα , μπάς και πιάσει την καλή . Eκεί μέσω του μόρτη ξαδελφού του , θα πιάσει δουλειά ώς τραβεστί (γιατι παίρνουν μόνο γυναίκες) καθαρήστρια στο ξενοδοχείο Vraona Bay , ονόματι Αγράμπελη . Εκεί , γνωρίζει την Έυα . Έρωτας φάση ... Καταλαβαίνει κανείς την κωμωδία καταστάσεων που ακολουθεί . Υπάρχει και ένας μοντέρνος αστικός μύθος σχετικά με τον Τζεβελέκο : Είναι ταξιτζής , και άν τον πετύχεις ποτέ και τον ρωτήσεις για τις ταινίες του , σου χαρίζει τη κούρσα ...
Οι Νότης "σε θυμάμαι κυριλέ" Πιτσιλός και Αντώνης "τον έβλεπα παλιά στο 732 λεωφορείο" Τρικαμηνάς , έχουν guest-star ρολάκι ώς οι μοναχοί φτωχοδιάβολοι που κλέβουν το κοτόπουλο του Μπάμπη στο πλοίο πρός Αθήνα ... Ο Νότης συνήθιζε να τρώει τσάμπα στα γυρίσματα απο τότε ...
Ο Γιάννης Βογιατζής είναι ο ξαδελφός του Μπάμπη , Πέδρικας . Τυχοδιώκτης του κόλου , που το μόνο πράγμα που έχει καταφέρει στην Αθήνα είναι να κάνει το ψευτοκαμάκι στις τουρίστριες .
Ο Κώστας Τσάκωνας είναι ο αρχι-μπαστουνόβλαχος θείος του Μπάμπη . Κατεβαίνει και αυτός στην Αθήνα κάποια στιγμή , ώς πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωρίου "Κολιακός" και καταλήγει να την πέφτει στεγνά στον τραβεστί ανηψιό του .
Ο Χρήστος Κάλοου είναι ο Πέτρος . Γγνήσιος ρόκερ με γλειώδη χαίτη και ατροφικό μούσι . Ο γνωστός γελείος με την χαβαλέ παρέα και την κιθάρα στο κατάστρωμα του πλοίου . Κάθε πλοίου , δεν έχει σημασία . Έχει μεγάλο ταλέντο στις χοντράδες . Κάνει άγριες πλάκες στον αθώο Μπάμπη και διασκεδάζει με τους υπόλοιπους γλειώδεις φίλους του , επίσης ρόκερς , αφού έχει και συγκρότημα που κάνει και live με μαγιο-σώβρακο στην πισίνα του ξενοδοχείου . Διασκευές μόνο . Επίσης η Έυα είναι η και καλά-γκομενά του . Κάποτε ο Κάλοου θεωρούνταν η επιτομή του cool στην Αθήνα . Είδες πώς τα φέρνει η ζωή ;
Ο Γιάννης Γκιωνάκης είναι ο διευθυντής του ξενοδοχείου Vraona Bay (κάπου στη Λούτσα , το'χω προλάβει και 'γώ) .
Ο Ηλίας Λογοθέτης είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου .
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος είναι ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ Τσακμάκης ! Μπορεί ναι τηλεμεταφέρεται στον χωρο-χρόνο . Έχει αναλάβει να παρακολουθεί την Έυα .
Η Βανεσσα Τζελβέ είναι η ρεσεψιονίστ στο ξενοδοχείο . 'Οταν θέλει 100 γραμμάρια Prima , κόβει ακριβώς 100 γραμμάρια Prima !
--------------------------------------------------------
-Βραβείο Θελημένης Βλαχιάς , πάει στον :
Σωτήρη Τζεβελέκο . Βάζει αφρό και μετά ψευτο-ξυρίζεται με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή .
-Βραβείο Χοντράδας (κάποιες απ'τις πολλές) .
1.Τζεβελέκος στο πλοίο : "Ωραία την παίζεις (την κιθάρα)"
Άγνωστος μέσα απο τουαλέτα : "Kαι τι σε νοιάζει πώς την παίζω ; Ματάκια , έ Ματάκια !"
2.Τζεβελέκος : "Γεία σας , είμαι ο ... (τύπας απ'την παρέα του Κάλοου : "Πάρ'τα όλας") , όχι ο Πάρε Πέντε" - και τον μουτζώνει .
3. Φάρσα Κάλοου : Δίνει στον Μπάμπη να φορέσει παπούτσια με ρόλερς μέσα σε Bowling μαγαζί εποχής . Επίσης όλη η παρέα φοράει άνετα τα γνωστά μαγίο-κιλώτες .
4. Συζητώντας για δουλειά . - Πέρδικας : "Ετοιμάσου λοιπόν , έχουμε μια αφισοκόληση .."
- Τζεβελέκος : "Πισωκόληση ;"
5. Πάλι σε συζήτηση για δουλειά . - Eύα :"Τι δουλειά κάνεις ;" - Τζεβελέκος :"Tη παίζω πολύ δυνατά.."
-Βραβείο Σουρρεαλισμού , πάει στον :
Σωτήρη Τζεβελέκο . Αφού τελειώνει την κουβέντα με την Εύα , λέει : "Πώωωω , την έριξα την γκόμενα ... μου αξίζει μια Löwenbräu" και εμφανίζεται ένα μπουκάλι μπύρας στην ανοιχτή του παλάμη ...
-Βραβείο Και Γαμώ Τις Διασκευές Σαλαμπάση/Πανταζή , πάει στα :
"Σ'αγαπάω μ'ακούς" παιγμένο άλα Βilly Jean και "Να πεθάνουν οι Γυναίκες" ντισκο remix , με Τζεβελέκο/Αγράμπελη στα φωνητικά !