Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ (1989)

"Σας έχω γραμμένους στα έτσι μου ..."
Το Ελληνικό φεσο-remake του ΜANIAC (1980) , με πρωταγωνιστή τον πρωτοπαλαιστή Απόστολο Σουγκλάκο ! Σκηνοθέτης για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Τζελάς !
Εκτός απο εκκεντρικό guest star-ιλίκη των νεαρών τραβεστί Κάρμεν και Τζένης Χειλουδάκη (πρό-σκανδάλου με τον γουστόζο εισαγγελέα) για γρήγορη εκμάθηση "καλιαρντών" , η ταινία περιέχει και το εκρηκτικό live performance του "Μεσάνυχτα και κάτι" που ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση ( ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ) , απο τον κινηματογραφιστη , σεναρίστα , και extreme persona , Alex Diamond ! Καλή φάση έ ; Συνταξιούχος άνθρωπος να σε γιαουρτώνουνε οι εξυπνάκηδες της εποχής με το λουστρίνι κηδεία , σπάζωντας πλάκα στη disco ;! Εδώ ευτυχώς δεν πέφτει γιαούρτωμα . Γαμώ τις ζωές (κ αυτοί που τα βλέπουν όλα αυτά και τα βραβεύουν κι όλας , ζούν ακόμη καλύτερες) !
Βαφτίζοντας όλες αυτές τις παπαριές "cult" , σίγουρα αναφέρεσαι σε αίρεση , δεν εξηγείται αλλιώς ... Αλλά τέλος πάντων . Στο έργον ..
Ο Άγγελος ( Απόστολος Σουγκλάκος ) , πρώην αγρίκος παλαιστής (θα μπορούσε) και νύν κατασκευαστής μισοτελειωμένων μανεκέν βιτρίνων , έχει κάμποσα ψυχολογικά μαζεμένα . Θεωρεί όλες τις γυναίκες πόρνες και τις στραγγαλίζει (και μετά φτιάχνει τα ομοιώματα των θυμάτων του για να έχει παρέα) . Ο Άγγελος ζεί με ένα πτώμα , την Μαίρη . Έχουν μετα-θάνατον σταθερή σχέση . Κοιμούνται μαζί , της λέει να φτιάξει κα'να σουτζουκάκι όσο λείπει για δουλειά , τα γνωστά άρρωστα ... Ο Άγγελος περνάει τις ελεύθερες ώρες του (δηλαδή συνέχεια) παρακολουθώντας γυναίκες , κάνοντας βόλτες σε νεκροταφεία , παίζοντας μπάσκετ με παιδάκια , και χουφτώνοντας μανεκέν βιτρινών . Ώσπου γνωρίζει μια διακοσμήτρια και αλλάζει κάπως η ζωή του . Δηλαδή , μαζί της δεν του σηκώνεται με την καμία και αντί να την σκοτώσει , σκοτώνει άλλες . Τελικά την τρώει και αυτή το μαύρο σκοτάδι . Η παράνοια συνεχίζεται με τον Άγγελο να κατεβαίνει αρκουδο-τραβεστί με γούνα και μπουκλωτή περούκα Λουδοβίκου στη Συγγρού , για να βρεί νέα θύματα ! "Άχ , Κατέβηκαν οι Ζουλού στη Συγγρού" , "'Εχει να φάει γιαούρτι και ξύλο" , "Έχεις να πάθεις το θάνατο της αλεπούς" , "Ο μπόμπος στη Συγγρού με τη γούνα κατέβηκε" , "Καλέ τον μπήρε τον μπαλαμό η κατέ !" , όπως αναφωνούν και τα δύο "κορίτσια" , θυμόσοφοι του δρόμου , Κάρμεν και Τζένη ...
Όταν ο Άγγελος φέρνει την νεα του αγαπημένη Έλενα στο σπίτι , με σκοπό να χωρίσει απο την Μαίρη , οι παραισθήσεις οδηγούν στον μακάβριο λυτρωμό ...
Ο Μίμης Θειόπουλος είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας . Κυνηγάει τον Στραγγαλιστή της Συγγρού .
Η Στέλλα Τζέκου , είναι η Έλενα , η καυτή κόρη του Θειόπουλου . Γουστάρει τον Νίκο , τον βοηθό του μπαμπά . Καταφέρνει να εξουδετερώσει τον ανώμαλο χοντράνθρωπο .
Ο Νίκος Καραγιώργης είναι ο Νίκος . Υπαστυνόμος . Κάνει τον σοβαρό , και κυνηγάει τον Στραγγαλιστή της Συγγρού .
-----------------------------------------------------------------------------------
-Βραβείο Και Γαμώ Τις Ιδέες , πάει :
Στον Απόστολο Σουγκλάκο , αφού όλο αυτό ξεπήδησε απο μία ιδέα του ! Αφήνω τον διάλογο μεταξύ Σουγκλάκου και Τζελά στην φαντασία σας ..
-Βραβείο Αλλάζω Κουβέντα , πάει :
"Πληρώνεσαι καλά ;
- Έχεις ωραίο πρόσωπο , θα μπορούσες να είσαι κούκλα βιτρίνας .."
-Βραβείο Θυμάμαι Τα Παλιά Και Απο Πίσω Παίζει Τσόντα , πάει :
Ο Άγγελος θυμάται τα παλιά και εμείς βλέπουμε σκηνές απο παρτούζα Ελληνικής τσόντας .
-Βραβείο Αυτό Είναι Το Συλλογικό Ασυνείδητο Της Χώρας , πάει :
Τρελή διασκέδαση με καρεκλάδες στην disco Barbarella με λαμπάντα , Michael Jackson και Rod Steward . Και Alex Diamond με σώβρακο να χορεύει ...
-Βραβείο Όταν Τρώς Σφαίρα Δεν Κάνεις Σαν Να Βουτάς Έκπληκτος Σε Πισίνα , πάει :
Στον Απόστολο Σουγκλάκο . Θεατρικός όπως πάντα .
------------------------------------------------------------------------------------
Υπ''οψην , η επαναληπτική προβολή αυτής της ταινίας έχει οδηγήσει ήδη αρκετούς νέους στην πιο "τραβεστι" πλευρα της ζωής ..