Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ (1986)


" .. εγώ δουλεύω , γιατί είμαι ι-εεμ , παρταόλας , άρπαολας , χούφτερμαν .."
Γνωστό και ως ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ Νο 2 !
Ακόμη να καταλάβω με τι κότσια το φεσο-σενάριο του Γιώργου Οικονόμου για αυτή τη ταινία να θεωρείται συνέχεια της κλασικότερης κωμωδίας που έχει βγάλει ποτέ ο Ελληνικός κινηματογράφος  . Επειδή έχει τον μπαρμπα-Χρήστο μέσα να ξεφτιλίζεται στα γεράματα ; Τι το θες το σενάριο εξ αρχής , αφού ο Χατζηχρήστος θα πει τα δικά του πάλι ;
Η ιστορία είναι μέσες άκρες αυτή του ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ (1967) . Απλά στον ρόλο του Παπασταφίδα (Κωνσταντάρας) , βάζει τον πειραματικό Χατζηχρήστο , και στον ρόλο του Τζανετάκου , τον γλοιώδη Ψωμόπουλο .
ΔΕΝ ΕΧΕΙ πλάκα , πως να το κάνουμε ;
Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι ο Τζίμης Δράκος , γνωστός και ως Πάρταολας , ή Άρπαολας , ή Χούφτερμαν (χουφτώνει δηλαδή) . Ήταν φτωχός μπακάλης στο χωριό , δηλαδή είχε μπουτίκ με φασόλια κτλ (το πιάσατε , πως ενώθηκαν οι δύο ταινίες , με αυτοσχεδιασμό Χατζηχρήστου , ε ;) , αλλά έγινε πλούσιος και κατέβηκε στην Αθήνα όπου και διατηρεί μεγάλο σούπερμαρκετ . Ένταξη , πες έχει πλάκα για μερικά δευτερόλεπτα , είναι ετοιμόλογος . Δεν χρειάζεται μετά να δικαιολογεί τα αστεία του για να τα καταλαβαίνουν και οι εγκεφαλικά νεκροί .
Ο Τάσος "Νικι-Λαουντα" Ψωμόπουλος , είναι ο γιος του Πάρταολα , ο Λαλάκης . Είναι σπάταλος , γλετζές και γυναικάς , και σπαταλάει τα λεφτά του πατέρα του στην Αθήνα . Κάνει πρώτη εμφάνιση με χαρακτηριστική βλακόφατσα , πλαστική καραμούζα και τιράντες που φτιάχνουν αρχιδοχωρίστρα στο τσουρούτικο παντελόνι του . Παρέα με τον Χατζηχρήστο , ταράζουν στο χούφτωμα την καημένη την κοπέλα που είχε την ατυχία να έχει τον ρόλο της υπηρέτριας του σπιτιού . Ύπαρχει μια στιγμή που ο διάλογος πατέρα-γιου μετατρέπεται σε "ατσαπαπάτα-Α-ΟΥ-Αχα,," , γιατί ο γιος σκοπεύει να μάθει κούνγκ-φου , και ο πατέρας συνεχίζει το αστείο του διαλόγου , μέχρι να τον σπρώξει στο πάτωμα (στην επόμενη σκηνή είναι στην σχολή και παίρνει σαχλο-πόζες , ο σίφου της σχολής ξεχνάει και αυτός τι θέλει να πει , και υπάρχει μια γενική αμηχανία) ...
Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ο Μάικ . Γκόμενος της Μαρίας της υπηρέτριας . Μετά από σκέψη , ετοιμάζει το μεγάλο κόλπο και αποφασίζει να ληστέψει το σπίτι του Παρταόλα Δράκου , ώστε να καταφέρουν να παντρευτούν . "Δούλεψε να φας , και κλέψε να'χεις" , που λέει και μια παροιμία .  Όποτε έχεις πλέον και ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ 2 με τον αχτύπητο Χατζηχρήστο να βρίσκεται σε δική του αυτοσχέδια ιστορία , και ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΗΜΑ με Ψωμόπουλο να κάνει τον πανηλίθιο , και λίγο αστυνομικό φέσι κωμωδία (η ληστεία , και το είμαι ο Δράκος , που κάποιες κοπέλες το λαμβάνουν της μετρητής και φεύγουν να σωθούν ...) στην υποτιθέμενη "ευροκωμωδία" .
Η Λιλή Ντερτιμά είναι η αστυνομικός Κατερίνα Κανάκη , που αναλαμβάνει να συλλάβει τον "Δράκο" της Κηφισιάς . Αναπτύσσεται ειδύλλιο με τον Παρταόλα Τζούνιορ .
---------------------------------------------------
-Βραβείο Να Φαίνεται Το Ρολόι , πάει :
βάλ'το πάνω απ'το μανίκι να είσαι σίγουρος ... Εδώ σε λίγο θα ξεχάσεις και που βρίσκεσαι ..
-Βραβείο Εγκεφαλικά Πειράματα Στον Διάλογο , πάει :
1."- Σας πήρε τηλέφωνο η Καρολίνα . Του Μονακό είναι αυτή ;
- Όχι , αυτή είναι του Διακοφτό ..."
2." - .. και αυτός ο Τσάρλσον , πως τον λένε ;
  - Τσάκυ Τσάν .."
3." - καμιά κρουαζιέρα με την Ορνέλα Μούτι , πάλι ε ;
   - Όχι , με την Ορνέλα Μπαλαμούτι .."
4." - θέλω να είμαστε face to face ..
   - Δεν σου έφτασαν τα φέσια στο σούπερ μάρκετ , θέλεις να αλληλοφεσονόμαστε δηλαδή ;"
5. "Σε τι οφείλουμε την επισκευή σας ; εεε ... την επίσκεψή σας ;"
6. "τον έχετε μέσα ; είναι στο απειθαρχείο ;"
7. "θα'χω δουλειές με την αστυνομηνία τώρα ;"
-Βραβείο Χούφτωσ'τη , πάει :

-Βραβείο Με Θυμάται κανείς , πάει :
Τον θυμάμαι εγώ , είναι ο Χρήστος Νέρης . Έκανε τον βλάκα σύζυγο της αλανιάρας Μίρκας στο ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ το 1997 στον ΑΝΤ1 ... Εδώ κάνει τον φίλο του Μάικ και ετοιμάζουν μαζί την μπίζνα .
-Βραβείο Αυθόρμητο Χορευτικό , πάει :
στο ντουέτο Τάσος-Άντζελα .
 -----------------------------------------------------