Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΓΥΦΤΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ (1989)

το ίδιο σύστημα πρωινής υγιεινής είχαμε και στη Λούτσα ...
Παρμαξισόγλου . "Δώσε μου τα πέντε καφετιά" ρόλος ζωής ..
Ταμτάκος και σια ..
Πάρτι Φάση Α : Κυριλέ 
Πάρτι Φάση Β : Ξεβράκωμα 

1."Είστε αφίνγκανος ;
- Όχι , γ(υ)έφτος είμαι .."
2."Τελικά η ζωή σου Ταμτάκο είναι ένας φαύλος κύκλος ..
- Φαύλος δεν ξέρω μάστορα , κώλος είναι σίγουρα !"
Βρισκόμαστε στα τελειώματα της δεκαετίας που μας έχεσε το υποσυνείδητο και ο Καραγιάννης συνεχίζει να παράγει βιντεο-οχετό , ενώ ο Τάκης Βουγιουκλάκης σκηνοθετεί άλλη μια γύφτικη φαρσοκωμωδία . Αυτή τη φορά , το φεσάριο είναι γραμμένο από τον Μάνο Βενιέρη ( ΑΠΟ ΚΟΤΑΣ ... ΚΟΣΚΩΤΑΣ ) .
Ο Μιχάλης Μόσιος είναι η Ταμ(ι)τάκος . Αυτή τη φορά αντί να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα γνωστά βιντεοκασετόσπιτα του Καραγιάννη , τον έχουνε βάλει να μένει σε ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι . Ζει παρέα με ένα φίκο και με την κότα του την Χαρχάλω . Περνάει την μέρα του μέσα σε αναίσχυντη τράκα .
Ο Γιώργος Βελέτζας είναι ο γκεστ σταρ καθηγητής Ανδροκλής Παπαστάμου , συνταξιούχος καθηγητής φιλοσοφίας . Ετοιμάζει βιβλίο με λαϊκές ρήσεις . Συναντιέται με τον Ταμτάκο στο Γιουσουρούμ (γνωστό και ως Μοναστηράκικαι ενθουσιάζεται από την γραφική απροσαρμοσύνη του , καθώς ο Ταμτάκος του σώζει το πορτοφόλι από ένα κλεφτρόνι . Πάνε για ούζα και γίνονται καλοί φίλοι . Προσπαθεί να κάνει τον γύφτο , άνθρωπα βρίσκοντας του δουλειά και αργότερα προξενεύοντας του μια πλούσια Πόντια . Δεν τα καταφέρνει , και μετατρέπεται αυτός σε ανελέητο τρακαδόρο κυνικό φιλόσοφο περιπλανώμενος μαζί με τον Ταμτάκο . Τελευταία φορά που τον είδα σε ημι-σώας τα φρένας κατάσταση , έκανε τον γέρο πατέρα της Ματίνας Μανταρινάκη στο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ (1998-1999) .
Η Βίλμα Τσακίρη είναι η Ρωξάνη , η πλούσια Πόντια που προξενεύει ο Ανδροκλής στον Ταμτάκο .  Με το που τον γνωρίζει , τον ερωτεύεται . Τελικά ο Ταμτάκος την στήνει στα σκαλιά της εκκλησίας , και εκείνη παντρεύεται έναν νάνο ..
Ο Γιώργος Παρμαξισόγλου είναι ο αυστραλοπίθηκας κομπάρσος που κάνει για άλλη μια φορά τον νταή για τις ανάγκες μιας σκηνής . Ο Ταμτάκος του χρωστάει 5 καφετιά .
Ο Τάσος "Νικι-Λάουντα" Ψωμόπουλος είναι ο Βαγγέλης ο φεσο-τυφλός ζητιάνος με το ακορντεόν .
----------------------------------------------------------
-Βραβείο Όπως Πάντα Καμεο Του Σκηνοθέτη , πάει :
ο κυρ-Βουγιουκλάκης κάνει εμφάνιση σε μανάβικο , περιφέροντας ένα λάχανο . Σε δουλειά να βρισκόμαστε ...
στην αμέσως επόμενη σκηνή , ο Ταμτάκος τον πετυχαίνει στο δρόμο από διαφορετική κατεύθυνση και του κάνει τράκα τσιγάρο . Φοράει τα ίδια ρούχα ..
-Βραβείο Πάντα Σε Εγρήγορση , πάει :
Ο Ταμτάκος το πετάει κάποια στιγμή . "Δεν ξέρεις ότι κεκλοφορούνε έϊτζια ;!"
-Βραβείο Με Τέτοιο Μαλλί Κάνεις Καριέρα Και Εκτός Αναμορφωτηρίου , πάει :
κλασικός κομπάρσος της εποχής που για άλλη μια φορά κάνει το κλεφτρόνι . Συνήθως είναι πάνω σε μηχανή ...
-Βραβείο Χωρο-χρονικό Ασυνεχές , πάει :
Σε κάποια υποσκηνή στο Μοναστηράκι , ένα και-καλά μωρό , τσουλάει με το καροτσάκι προς τις γραμμές του ηλεκτρικού , σε δρόμο κάθετο της Ηφαίστου . Στο αμέσως επόμενο πλάνο , το καρότσι κατεβαίνει την Ηφαίστου και πέφτει πάνω στον Ταμτάκο ...
-Βραβείο Νίτσε , πάει :
στον Θανάση Λιάμη και το μουστάκι του . Κάνει τον γιο του καθηγητή ...
-Βραβείο Χοντρές Πλάκες , πάει :
τόσο καιρό , οι σεναριογράφοι του Ταμτάκου δεν είχαν ασχοληθεί με το παχουλό είδος . Έφτασε η ώρα επιτέλους ..
-Βραβείο Κοντές Πλάκες , πάει :
πρώτη εμφάνιση του χόμπιτ που παίζει στις επιθεωρήσεις του Σεφερλή ...