Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ (1989)


"Σούρε να πάρεις καμία εφημερίδα , να εξημερωθώ γύρω από τη δίκη .."
Ο Καραγιάννης και ΣΙΑ παράγουν τέχνη , ο Βουγιουκλάκης κάνει βιντεοταινίες περισσότερο για να ικανοποιήσει το βίτσιο του να εμφανίζεται μέσα σε αυτές , ο Μιχαηλίδης περνάει την ώρα του γράφοντας άλλο ένα σενάριο , και ο Μόσιος επιστρέφει για φορά μέσα στο 1989 με άλλο ένα γυφτο-φέσι (βγήκε 21 Δεκέμβρη) ...
Αυτή τη φορά , η αγαπημένη του Ταμ(ι)τάκου , η Καρολίνα (το πιάνεις το υπονοούμενο με το ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ , ε ;) , πέφτει θύμα βιασμού . Ο Ταμτάκος πάει στο δικαστήριο ως μάρτυρας , αλλά .... (αυτά τα αποσιωπητικά είναι που κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενιά και τώρα όλοι έχουν γίνει εξυπνάκηδες ατακαδόροι πανελίστες)
Ο Μιχάλης Μόσιος είναι η Ταμτάκος . Μαζί με τον Αστραπόγιαννος πουλάνε κελίμια και ότι άλλο να'ναι με το ντάτσουν . Μετά τον υποτιθέμενο βιασμό της Καρολίνας , ο μαχαλάς ξεφωνίζει τον Ταμτάκο . Εμφανίζεται στη δίκη , και καταφέρνει να φάει 15 μήνες φυλακή από διατάραξη ...
Ο Λευτέρης Μελέτης είναι η Αστραπόγιαννος . Τα γνωστά . Θεωρεί τον Ταμτάκο "Ρίτζι" της γυφτιάς (πάλι υπονοούμενο για το ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ , ε ;) .
Η Βίνα Ασίκη είναι η Καρολίνα . Όταν ο σοφός λαός χρησιμοποιεί στην ίδια πρόταση τις λέξεις "παρθένα" και "τρένα" , κάτι ξέρει ... Του έκανε την δύσκολη μέχρι και καλά την νύχτα του γάμου . Μετά τον "βιασμό" όμως , ο Ταμτάκος δεν την αγγίζει ... Η ιστορία πάει μπρός-πίσω , θυμάμαι-δεν θυμάμαι , εντός και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου ...
Ο Γιώργος Βασιλείου είναι ο Θωμάς , ο αδελφός του Ταμτάκου . Πολύ πλάκα που αντί για Καρολίνα , λέει την Ασίκη "Καργιολίνα" . Ο Μιχαηλίδης πάλι κατάφερε να μιλήσει στον απλό λαό με τις χοντράδες του . Νομίζω κάτι παίζει με αυτόν και την Καρολίνα .
H Έφη Θεοχάρη είναι η Μπουμπού . Είναι ερωτευμένη με τον Ταμτάκο , και θα κάνει τα πάντα για να τον κερδίσει από την Καρολίνα ... Την φωνάζουν "Μπρούκ" στη γειτονιά . Ο Θωμάς θα την βοηθήσει , γιατί είναι και αυτός ερωτευμένος με την Καρολίνα .
----------------------------------------------------------
-Βραβείο Χωρο-Χρονικό Ασυνεχές #2 , πάει :
ο μπάρμπας με την τραγιάσκα που κάθεται δύο τραπέζια πίσω από τον Ταμτάκο , κάθεται και ακριβώς πίσω από τον "Τανάση" (TNS) ..

-Βραβείο Ίδιο Μαλλί , πάει :
ήταν μια μπερδεμένη δεκαετία ..
-Βραβείο Που Μένεις ; , πάει :
"Βγαίνοντας από Αγια-Βαρβάρα , μόλις μπεις από αριστερά , τέταρτο αυθαίρετο , στον τελευταίο όροφο του ισόγειου , στο δεύτερο πάτωμα ..."
-Βραβείο Ονείρωξη 1989 , πάει :
ΑΧ ΒΙΝΑ ...
-Βραβείο Καμέο Σκηνοθέτη + Ψευτο-Ξεκαρδίζομαι + ΚΥΠ , πάνε :
ο Βουγιουκλάκης κάνει έναν από το κοινό του δικαστηρίου και αφήνεται ελεύθερος δίπλα στον ευχάριστο κύριο των Μυστικών Υπηρεσιών ...
-Βραβείο Αστραπόγιαννος by night , πάει :

--------------------------------------------------------------
Το Federation τι λέει για όλα αυτά :