Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΓΟΥΛΙ (1986)


ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜΙ

ΤΡΟΜΑΡΑΣ ΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

"ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΓΕΛΙΟ , ΠΕΦΤΕΙ ΜΠΟΥΓΕΛΟ !"


"ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΜΩΡΗ ΞΕΦΤΊΛΑ !"


Οι Κινηματογραφικές Επιχειρήσεις Στράτος Μαρκίδης και ΣΙΑ , παρουσιάζουν . Ο Δημήτρης Τζελάς είναι βοηθός σκηνοθέτη .
Ο Βάγγος και ο Άλκης , είναι φτωχοί μουσικοί στο καθημερινό τρέξιμο για το μεροκάματο . Ο κόσμος σχεδόν μισεί την μουσική τους και τους ίδιους . Στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά , μπλέκουν στα δίχτυα παράνομης σπείρας ναρκωτικών . Για να γλυτώσουν τη ζωή τους , μπαίνουν σε ένα πλοίο (το Παλώμα) που ετοιμάζεται να μπαρκάρει (πρός άγνωστο νησί , μιας και δεν ακούμε ποτέ το όνομα) , ντύνονται γυναίκες και γίνονται μέλη γυναικείου συγκροτήματος .
Οι γνωστές σαχλο-παρεξηγήσεις , συνεχίζουν τη ταινία οδηγώντας τη σε κρεσέντο χοντράδας .
Ο Κώστας Τσάκωνας είναι ο Βάγγος . Παίζει κοντραμπάσο/βιολοντσέλο και έχει ενσωματωμένη φυσαρμόνικα στο στόμα . Ο Βαγγέλης/Νταίζη (ο οποίος δεν μπαίνει καν στο κόπο να κάνει ψιλή την φωνή του) , τα μπλέκει με έναν επίμονο γερο-κορτάκια , τον Ντιντή , ο οποίος συνεχίζει να ψήνεται και μετά τα "αποκαλυπτήρια" .
Ο Μάρκος Λεζές είναι ο Άλκης . Παίζει σαξόφωνο και χτυπάει και τύμπανο με το πόδι . Θα πλήρωνα για να τους δω . Από μουσικός του τρόμου , μεταμορφώνεται σε τραβεστί , και μετά σκαφάτος για να ρίξει την Μουκίου .
Ο Ηλίας "Ο Χάρος" Κωνσταντίνου είναι ο σαχλο-μαφιώζος , γνωστός και ως "ο άνθρωπος με τα λευκά παπούτσια" .
Ο Νότης "σε θυμάμαι κυριλέ" Πιτσιλός είναι ο δεύτερος κακοποιός . Ήρθε για το μπούγιο . Συνήθως ξεχωρίζει στις σκηνές με πολλούς ανθρώπους , αφού είναι ο μόνος που προσπαθεί να κάνει την μουσούδα του να φανεί μπροστά στην κάμερα .
Η Ηρώ Μουκίου και η Βέρα Γκούμα είναι μέλη στο γυναικείο φεσο-ροκ συγκρότημα Αμαζόνες . Θέλουν άντρες όμως . Η Μαριάννα Καστανιά είναι η Γιώτα , η αρχηγός του συγκροτήματος και έχει απαγορεύσει ρητά τους άντρες . Η Μουκίου πέφτει στον έρωτα του τρομαχτικού τραβεστί Λεζέ .
Η Μουκίου είναι η Πέπη . Παίζει ηλεκτρική κιθάρα . Της αρέσουν οι σαξοφωνίστες .
Η Γκούμα είναι η Άσπα , και απλά τα σπάει ! Δυστυχώς δεν παίζει ρομαντζάδα με Τσάκωνα .
Ο Κώστας Προβελέγγιος ( ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ) είναι το αφεντικό του κλάμπ όπου εμφανίζονται οι δύο μουσικοί . Τους σπάει τη μέση στη δουλειά και τους πληρώνει ψίχουλα . Μέχρι και Πολωνέζες ντύνονται για το καλό του προγράμματος . Με πρόφαση μια μεταφορά θήκης κοντραμπάσου (κοντρα-μπάτσο όπως το λέει συνέχεια ο Λεζές) , τους μπλέκει σε βρωμοδουλειά με κάτι μούτρα του υποκόσμου . Η θήκη είναι τίγκα στη πρέζα .
Ο Πρωτοπαλαιστής Τρομάρας κάνει δυναμική εμφάνιση στο καρνάγιο του Τζίμι , και σπάει μούτρα . Παραλίγο και τα δικά του απ΄την υπερπροσπάθεια . Σώζει τους δύο μουσικούς από τα νύχια των Κωνσταντίνου και Πιτσιλού .
--------------------------------------------------------
Γενικά .
Ο ξεφτιλισμός του καλλιτέχνη επί σκηνής είναι σήμα κατατεθέν στις ταινίες του Τζελά . Αυτή τη φορά , στην πρώτη σκηνή , οι δύο ήρωες κατεβαίνουν από την πίστα υπό καταιγισμό ψωμιών και άλλων ιπτάμενων αντικειμένων . Επίσης , ένα μπουγέλο , πάντα χρειάζεται .
Η κάσιο παράκρουση είναι όπως πάντα προσφορά του Άκη Φλωρέντη .
Το θείτσα-φόρεμα του Τσάκωνα έχει σκιστεί στις μασχάλες από τις πλατάρες .