Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ (1986)









ΕΝΑΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
Η ΤΕΡΕΖΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΤΑΙ

ΖΕΜΠΕΚΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

"'Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ .. ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ .."
"ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ .. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ .. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ .. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ , ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ .."
Η Lary-Skot Production , παρουσιάζει .
Πρόκειται για τον σκηνοθετικό και σεναριακό άθλο του Δημήτρη Βογιατζή . Ο Βογιατζής πέρα από εδώ , έχει εμφανιστεί και στα άλλα "δισκοπότηρα" του βιντεο-φεσιού , όπως τα Ο ΣΚΥΛΑΣ (1986) , Ο ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠΑΣ (1987) και το Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ (1987) . Κάτι εμφανίσεις στα NO BUDGET STORY (1997) και σε επισόδειο του S1NGLES (2004) , τις θεωρώ άνεφ σημασίας .
Ο Δημήτρης Βογιατζής είναι ο Χάρης Σταυρόπουλος , ο γουσταρλής μεσήλικας κλεπτομανής κιλοτάκιας , που την βρίσκει βιάζοντας . Συστήνεται ώς βιομήχανος (ή συγγραφεύς) . Ο Χάρης φαίνεται αγχώδης τύπος , με ένα συνεχές τρέμουλο στα χέρια . Μεταξύ των βιασμών , περνάει τις ώρες του κλέβοντας κιλότες και "υποκάμισα τρίο νούμερο" από μαγαζιά , και παθαίνει διάφορα νευρωτικά όπου γελάει σαν τον τρελό . Αναβιώνει στο κεφάλι του τις λεπτομέριες των βιασμών , βρίζει τις γυναίκες και κοκορεύεται ότι δεν θα τον συλλάβουν ποτέ . Επίσης ερωτοτροπεί με ένα δονητή πάνω σε κάτι αφίσες με γυμνές γκόμενες που έχει κρεμασμένες σπίτι του πριν τις ξεσκίσει με στιλέτο . Ότι κάνει ο μισός ανύπαντρος πλυθησμός του πλανήτη δηλαδή ...
Πρώτο του θύμα είναι η νοσοκόμα Στάσα . Τι τις θές τις αγγελίες στις εφημερίδες ; Κάτι κλαψουρίσματα περί ετοιμοθάνατης μάνας από το τηλέφωνο , θα πείσουν την κοπελιά να πάει εσωτερική στο νοσοκομείο στα Μελίσσια ("στα Μελίσα" που λέει και ο Τρομάρας) . Αποτέλεσμα : Συνάντηση και βιασμός μέσα στο αυτοκίνητο , ξεφτιλισμός και εγκατάληψη σε ερημικό τοπίο . Την είπε και 12 φορές "βρώμα" !
Δεύτερο θύμα , το φωτομοντέλο Τερέζα ( Γκαλίνα Καββαδία ) . Την Τερέζα θα την βιάσει μέσα στο σπίτι της , αφού πρώτα κάνει τον νίνζα απ'την ταράτσα στο μπαλκόνι του διαμερισματός της και μετά τον ματάκια στα καπάκια . Η Τερέζα τα έχει με έναν τραγουδιστή , τον Νίκο Βασιλείου ( στην πραγματικότητα , Βασιλόπουλος  - την Τερέζα την έριξε σε αμφιλεγόμενο καμάκι σε μπίτσ-μπάρ - ακόμη να καταλάβω ποιός έριξε ποιόν ) . Ο Χάρης θα πλακώσει τον λεμέ με μια πέτρα και θα τριφτεί άγρια πάνω στην Τερέζα .
Τρίτο θύμα , ανήλικο γκομενάκι στο τραίνο με δρομολόγιο Αθήνα-Χαλκίδα . Εκείνη διαβάζει ποίηση . Εκείνος συστήνεται ώς συγγραφέας . Μετά την επίθεση , τρέχει σαν τρελός ανάμεσα στις γραμμές και τελικά παίρνει ένα ταξί να φύγει .
Τέταρτο θύμα , γκομενάκι μέσα στο ασανσέρ πολυκατοικίας . Και-καλά ψάχνει κάποια μέσα στην πολυκατοικία .
Πέμπτο και τελευταίο θύμα , μια φοιτήτρια από το Αγρίνιο , την Ράνια , που την ψαρεύει σε μια πλαζ και της υπόσχεται και-καλά δουλειά γραμματέας στο εργοστάσιό του . Ούζο στο ούζο , τελικά την βιάζει μέσα στο αυτοκίνητο σε μια ερημική παραλία και την εγκαταλείπει εκεί .
Κάποια στιγμή ξαναβρίσκεται τυχαία την Τερέζα , η οποία τον αναγνωρίζει αλλά δεν θέλει να τον καταδώσει γιατί του ομολογεί οτι έπεσε στον έρωτά του από τότε που την βίασε και έχει χωρίσει με τον Βασιλόπουλο . Ξανακάνουν τρίψο-σεξ και αποφασίζουν να γίνουν ζευγάρι , με την Τερέζα να υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τον Χάρη να κόψει τις κλοπές και τους βιασμούς - "Αυτά τα κακά πράγματα" . Μετά από έναν ιδρωμένο διάλογο περί νεότητας , σχέσεων , και χρήσης ναρκωτικών , ο Χάρης βγαίνει έξω για μια τελευταία φορά και τα πίνει ακούγωντας καψουροτράγουδο από Γιάννη Πολύταρχο . Σε μια αψυχολόγιτη προσπάθεια διάρρηξης , τον συλλαμβάνει η αστυνομία την ίδια νύχτα . Μετά από εξαντλητική ανάκριση (χάνει τα λόγια του και ο Βογιατζής και ο αστυνόμος) και πολύ ξύλο , ομολογεί τα εγκλήματά και αυτοκτονεί πηδώντας από το μπαλκόνι του τμήματος βάζοντας ένα τέλος σε όλον αυτόν τον εγκεφαλικό κοινωνικό σπαραγμο .
---------------------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Τάσος Προύσαλης , πάει :
Στον Βογιατζή , για το πορτραίτο του ψυχανώμαλου . Τέτοιες ψυχωτικές γωνίες στα χείλη , πετυχαίνει μόνο ο Τάσος Προύσαλης στις γκριμάτσες , και το κάνει για την πλάκα του .
-Βραβείο Ακούω Φωνές , πάει :
1. Στην πρώτη σκηνή με την Στάσα μέσα στο αυτοκίνητο , ακούγεται τύπος απ'το πίσω κάθισμα να λέει στον Βογιατζή "πιό αργά" , οπότε εκείνος μειώνει την ταχύτητα στα λόγια του - το'χε πάρει ζεστά και τα'λεγε γρήγορα .
2. Στην σκηνή που σκίζει τις τσόντες με το μαχαίρι , του λέει "σταθερά κράτα το λίγο" , γιατί του έφευγε ..
3. Στον σταθμό του τρένου , ο αόρατος σκηνοθέτης παροτρύνει τον Βογιατζή να ξεκινήσει να περπατάει , όταν το γκομενάκι φτάσει στην τρίτη κολώνα .
4. Μόλις τελειώνει με την Ράνια μέσα στο αυτοκίνητο , ακούγεται το "κάτ" και ανοίγει την πόρτα να βγεί .
5. Ο αόρατος άνθρωπος πάλι απαιτεί λιγότερη ταχύτητα απ'τον τύπο που παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγήλει την διάρρηξη στο καταστημά του . Τελαμώνος 19 .
-Βραβείο Λαϊκό Ξεφάντωμα , πάει :
Στον Νίκο Βασιλόπουλο .
-Βραβείο Ξεπερνάω Τον Βιασμό , πάει :
"Έντάξη , ήταν μια άσχημη εμπειρία , ας την ξεχάσουμε . Λέω να πάμε στο κέντρο που δουλεύω , να το κάψουμε , συμφωνείτε ;!" "'Ε , συμβαίνουν αυτά .." - και τα σπάνε στον Βασιλόπουλο με Τερέζα να ξεμεσιάζεται στο τσιφτετέλι . Επίσης αργότερα , χωρίζει στο εντελώς χαλαρό με τον Βασιλόπουλο . "Εσύ με τις φιλενάδες σου και εγώ με τον βιαστή μου .."