Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ (1988)

Η ΠΛΑΚΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ : ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ




ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ "ΤΥΧΕΡΑ" ..

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ !

ΤΟΝ ΕΝΤΥΣΑΝ ΝΤΑΡΘ ΒΕΗΝΤΕΡ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ! (με οπλισμό Ghost Busters μπροστά)

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΕΣ Ο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟΝ "ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ"
Ο Στράτος Μαρκίδης παρουσιάζει :
Ο Τριαντάφυλλος είναι ένας λαϊκός οργανοπαίκτης , που παίζει κλαρίνο . Το αφεντικό του τον στέλνει στα πιο απομακρυσμένα χωριά να παίζει στα πανηγύρια . Έχει να ζήσει όμως και τις δυο ανηψιές του γι' αυτό ζητάει αύξηση . Έτσι έρχεται σε σύγκρουση με το αφεντικό του και βρίσκεται άνεργος . Ο φίλος του ο κουρέας (ο οποίος έιναι και αναπληρωματικός αριστερός ψάλτης στον Άγιο Ιερόθεο) , που κουρεύει και έναν παραγωγό ερωτικών ταινιών , θα μεσολαβήσει για να πιάσει δουλειά ο Τριαντάφυλλος στο στούντιο παραγωγής . Μάντεψε πως λέγεται ο παραγωγός ; Παπούτσογλου !
Εντάξη ;
Έτοιμος ο τραγέλαφος ;
Έπρεπε δηλαδή να ξεφτιλίσουμε τον Χατζηχρήστο όσο στεκόταν ακόμη στα πόδια του ! Ο άνθρωπος ούτε τις ατάκες του δεν μπορούσε να πεί καλά καλά , πόσο μάλλον να περπατήσει και να παίξει κλαρίνο !
Όπως όλοι καταλάβατε , ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι ο Τριαντάφυλλος . Ο παππούς βέβαια νομίζει ακόμη πώς είναι ο Θύμιος , αλλά δεν έχει σημασία πιά ... Οι αμήχανες σιωπές και η υπερπροσπάθεια να πεταχτεί πιασάρικη ατάκα εκτός σεναρίου για να καλυφτούν τα ξεχασμένα λόγια , κάνουν λίγο επίπονη την προβολή . Ευτυχώς που ο άνθρωπος είχε την τύχη να αφήσει παρακαταθήκη στην Ελληνική κωμωδία τον Ζήκο , και τον Ηλία του 16ου .
Ο Τριαντάφυλλος λοιπόν , τζαμάρει συνήθως παρέα με τον Σάββα τον ετοιμόρροπο και τον Λάζαρο τον ξεψύχα . Όταν παίζει και στ'αλήθεια το κλαρίνο , κλανει πειραματικό θόρυβο (το κάνει μερικές φορές , αλλά δεν είναι αστείο) . Ο Τριαντάφυλλος βρίσκει δουλειά στου Παπούτσογλου , όπου θα κάνει το ρομπότ-εραστή Τάφ-Τάφ (έντυσαν τον Χατζηχρήστο Ντάρθ Βέηντερ , οπότε εδώ μπορεί να σταματήσει και η ανασκόπηση της ταινίας) , στην νέα του ερωτική ταινία ....
Η Γκέλυ Γαβριήλ είναι η Χαρούλα , η σεξουάλα ανηψιά του Τριαντάφυλλου . Είχε την αρχοντιά της κ@ύλας αυτή η γυναίκα , πώς να το κάνουμε . Σπουδάζει . Της αρέσει η καλή ζωή και η ντίσκο (χορεύει τις κάσιο συνθέσεις του Φλωρεντη δηλαδή) . Πιάνει δουλειά στην εταιρία παραγωγής του Παπούτσογλου , ώς πρωταγωνίστρια , για να βγάλει λεφτά .
Η Κάτια Αθανασίου , είναι η Ανδρομάχη , η άλλη ανηψιά του Τριαντάφυλλου , η σιτεμένη κομμουνίστρια . Είναι "αφισοκολατζού" , σύμφωνα με τον Τριαντάφυλλο . Πάει και αυτή στου Παπούτσογλου με την αδελφή της , αλλά τελικά καταλήγουν να κάνουν τις χαβανέζες . Η πλάκα ξεχυλίζει όταν πετάει φεσο-ατάκες που χρησιμοποιούν όλοι οι σεναριογράφοι , όταν θέλουν να γελάσουν με τους στερεότυπους αριστερόστροφους .
Ο Άκης Φλωρέντης πέρα από την "μουσική επένδυση" της ταινίας , κάνει και τον ηλικιωμένο λεφτά επενδυτή για την ταινία του Παπούτσογλου , αλλά είναι νεαρός απατεώνας .
Ο Θόδωρος Συριώτης είναι ο Παπούτσογλου ! Τα γραφεία της εταιρίας του είναι στην ΤΟΜΠΑΖΗ 69 (τον-μπάζει 69) . Πλάκα ε ;! Ο Συριώτης έχει εγκλωβιστεί στο κοινωνικό ασυνείδητο με το Η ΚΑΛΗ ΠΕΘΕΡΑ του ΑNT1 . Καραγιάννης , Γιουλάκη , '90ς ...
-----------------------------------------------------------
-Βραβείο Λαϊκό Ξεφάντωμα , πάει :
Στον Κώστα Μοναχό και στη Μαρία Ρούσσου . Ο Μοναχός παίρνει βραβείο και για το αναγεννησιακό πουκάμισο της εμφανισής του . Τραγουδάει τα "Είμαι τρελός και ο,τι θέλω κάνω" και "Εσύ θα μου τα φάς" .
-Βραβείο Κάπα-Κάπα , πάει :
Ενώ η Γαβριήλ χορεύει , η κομμουνίστρια αδερφή της , πετάει εγκεφαλική πρόταση σε άπταιστα κομμουνιστικά , που δεν βγάζει κανένα νόημα -
"ρε , το κάπα-κάπα , δεν είναι κόμμα , είναι ιδέα ... της ατομικοφιλοσοφικής έννοιας θεωρητικά ενσωματομένου στην τρέχουσα λαϊκιστική αντίληψη , απομονωμένη ιμπεριαλιστικά από το κεφαλοκολπικό σύνολο , και δομικά και διαλογικά ταγμένη στην λαϊκίζουσα ενδωσκόπησης της αυριανής επαναστατικής καταξίωσης .." - η Γαβριήλ τα ακούει όλα αυτά γελώντας βέβαια , όπως όλοι ..
-Βραβείο Αμήχανη Στιγμή , πάει :
Mια από τις πολλές . Ο Χατζηχρήστος κάνει είσοδο στο σπίτι και ανοίγει κουβέντα με τις δύο ανηψιές του σκαρφιζόμενος την εξής φράση/παραβολή -
"Ξέρετε τι έγινε μ-με-με μια κότα ; Μά-μαλωσε με τον πετινό , και τ-τα αυγά δ-δ- τα κράτησε μέσα ... Δηλαδή πήγε να τα βγάλει τα αυγά και δεν βγήκαν .. το καταλάβατε ;" - και -
-Βραβείο Φτιάχνω Δικές Μου Λέξεις , πάει :
Στον Κώστα Χατζηχρήστο . Πέρα από την συνεισφορά στο ελεύθερο σενάριο , συνεισφέρει και στην Ελληνική γλώσσα , με τα -
"το οκέι συ-γκέι" , "ιχθυοποιός" , "είμαι έξου φτερνών" , "επιπόλαιη-απιπόλαιη" , "διαστημική-διαφηστημική" "συντηρίκλα-τσιτουρίκλα" , "εγώ θα γίνω ου Χίτλες (Χίτλερ)" , "θα γίνει εδώ της παλαμίδας , κιραμιδαριό θα το κάνω" , "θα νομίζεις οτι είμι ο Βάγκνερ , είμι ο Λίστης (Λίστ)" , και άλλα τέτοια αυθόρμητα ..
Ο ΑΚΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΧΩΡΟ-ΧΡΟΝΟ : Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΣΑΡΑ !