Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (1987)

ο Έντυ

σχολή Νίνζα

και το παιχνίδι ξεκινά ...

Riand Sanders



ο Sakamoto


τα ζόμπι

τυχαία μπρέηκ-ντάνς κίνηση

"ΓΙΑ ΔΕΣ ΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ .. ΘΕΛΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ !"

Ο Μιχάλης Λεφάκης Jr. , κατάφερε να γυρίσει με επιτυχία την μοναδική μέχρι στιγμής , Ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας . Βάζω και το Ο ΚΩΤΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ (1980) , για μπούγιο στη λίστα .
Βρισκόμαστε στο 2080 . Η πληροφορική έχει κατακτήσει τα πάντα , και οι υπολογιστές έχουν φτάσει σε σημείο να θυμίζουν ξανά τις πλαστικές ντουλάπες που κυκλοφορούσαν εκατό χρόνια πριν . Ακόμη και οι άνθρωποι είναι ντυμένοι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 1987 . Ο Πάρης Βελής , τα τελευταία πέντε χρόνια , πειραματίζεται με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για κομπιούτερ που επιτρέπει στον άνθρωπο να μπει μέσα στο πρόγραμμα και να νικήσει το κομπιούτερ σε μια σειρά θανάσιμων παιχνιδιών ! Περά από υπολογιστές , ο Βελής ασχολείται και με την απόκρυφη τέχνη των Νίνζα .
Το υπερσύγχρονο Commodore-64 του Πάρη , ο ΕΝΤΥ , αντιδρά και δεν τον αφήνει να προχωρήσει στο θανατερό πρόγραμμα . Τελικά όμως πείθεται , και ο Πάρης αρχίζει μια οδύσσεια στον ηλεκτρονικό κόσμο , που όμοιά της δεν έχει ξαναγυριστεί στα χρονικά , με σκοπό να σταματήσει έναν παρανοϊκο επιστήμονα που έχει στα χέρια του τα σχέδια μιας ατομικής βόμβας ! Ο Πάρης θα περάσει από πολλές πίστες κινδύνου , οι οποίες είναι :
 Η Ρώσικη Ρουλέτα (εναντίον του βιετκόνγκ Sakamoto) , Το Καλύτερο Ανέκδοτο (εναντίον ενός κατίμαυρου , που λέει το ανέκδοτο στην γλώσσα του) , Ο Πύργος Του Δράκουλα (εναντίον του Αλέκου Μαυρίδη που κάνει τον Δράκουλα) , 5 Πέναλντυ , Βότκα Μέχρι Θανάτου (εναντίον μπάρμπα που μαζέψαν από καρνάγιο) , Ο Καλύτερος Χορευτής (εναντίον ντισκοτόβιων της εποχής - εδώ ο Φλωρέντης κάνει την διαφορά , και χορεύει την Ητιά) , Σφαιροβολία , Ναρκοπέδιο (με οκτάμπιτη διασκευή Ιντιάνα Τζόουνς) , Στρίπ-Πόκερ (εναντίον της Riand Sanders - βλέπουμε και βυζάκι - όχι του Φλωρέντη) , Αντιμέτωποι με Πάνκ (ενάντιον τριών , που μόνο πάνκς δεν είναι) , Τριπλούν , Ράμπο (εναντίον φεσο-Ράμπο σε λαγκάδια) , Μπράντυ-Φέρ (γνωστό και ως μπράντεφερ) , Μαύροι Πάνθηρες (εναντίων Μαύρων Πάνθηρων - τι δεν κατάλαβες ; είναι μαύροι με μπαντάνες που πίνουν μπύρες) , Μαφιόζοι (εναντίον κουστουμάτων) , Σχιζοφρενής Με Πριόνι (εναντίον του σχιζοφρενή με το πριόνιι που δεν κωλόνιει) , Φρίκη Στο Νεκροταφείο (εναντίον ζόμπι) , Οι Δράκοι Του Κούνγκ-Φου (εναντίον των μαθητών του Γιάννη με αεράτη χορογραφία ότι να'ναι) , Νίνζα (εναντίον Νίνζα με σπορτέξ , πάλι μαθητών του Γιάννη - μιά απ'τα ιδια με πρίν) κτλ , μέχρι να 'ρθούν αντιμέτωποι με τον μανιακό επιστήμονα στην τελική πίστα Παρανοϊκός Επιστήμων (με σάουντρακ το κάστρο των ιπποτών) !
Η Δέσποινα , και ο δασκαλός του στο καράτε , θα μπούν κι αυτοί μέσα στο πρόγραμμα (με 100 εκατομμύρια αμοιβή για τον κόπο τους) , και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν μια έξοδο ζωντανοί ...
Ο Άκης Φλωρέντης είναι ο Πάρης Βελής . Εδώ , στον μοναδικό του πρωταγωνιστικό ρόλο .
Η Δέσποινα Παναγιωτάκη ( ΣΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΞΑΣ , ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΥΦΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ , ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΜΠΡΑΧΑΜΙ , ΑΚΡΩΣ ΚΟΥΦΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ) , είναι η Δέσποινα Παπά . Σκληρό γκομενάκι που ξέρει από καράτε , μιας και είναι ι ιδιοκτήτρια της σχολής καράτε που διδάσκει ο Γιάννης . Μπαίνει στο πρόγραμμα , γιατί έχει ανάγκη τα λεφτά . Η τράπεζα απειλεί να της πάρει το σπίτι , και η σχολή δεν πάει καλά (αυτό φαίνεται κι απ'τις χορογραφίες της δράσης) ...
Ο Γιάννης Περνακίδης ( ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ , Ο ΧΑΛΒΑΔΟΜΑΓΚΑΣ , Ο ΦΕΡΕΤΡΑΚΙΑΣ - ταινιάρα με Σουπιάδη - ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΙΝΤΖΑ - και άλλους σπαρταριστούς τίτλους ) είναι ο Δάσκαλος του Καράτε , Γιάννης . Μαθαίνει στον Φλωρέντη , την τέχνη του Νίνζα . Μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι , γιατί γουστάρει το γκομενάκι . Πιο πολύ φωνάζει σαν τον βλαμμένο για να αποσπάσει την προσοχή των αντιπάλων , παρά σπάει μούτρα .
Ο Kazuo Sakamoto , είναι ο τύπος που κάνει τον βιετκόνγκ στο Ρώσικη Ρουλέτα ! Μην περιμένεις αγωνία στύλ ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ (1978) . Άν και τον έψαξα στο imdb , μπάς και τον δώ στο κάστ .

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2080
-----------------------------------------------------
 -Βραβείο TRON , πάει :
Στον τύπο που κάνει την ρομποτική φωνή του "ΕΝΤΥ" . Έπρεπε να κάνει προφορά μορμόνου και να τονίζει λέξεις όπου γουστάρει .
"ΕΛ-ΠΙΖΩ ΝΑ Ε-ΚΕΙ ΤΕΛΕΙ-ΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΙ-ΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΙΚΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΟΥ Ε-ΚΕΙ ΥΠΌ-ΣΧΕΘΕΙ ..."
-Βραβείο Εκπαίδευση Νίνζα , πάει :
Στους κακομοίρηδες που μάζεψαν από τοπική σχολή Ταεκβοντό . Αμηχανία όταν πας να σπάσεις τούβλα , και κάποια μένουν στην θέση τους ...
-Βραβείο Για Ποιό Λόγο Θέλετε Να Μάθετε Καράτε , πάει :
"Θέλω να μπώ σε ένα κομπιούτερ" . Έτσι απλά . Ο δάσκαλος μένει μ@λάκας και σε διώχνουν και απ'την σχολή με μαυρισμένα μούτρα . Αλλά το 2080 , ακούγεται εντελώς φυσιολογικό .
-Βραβειο Παίζω Το James Bond Στο Commodore , πάει :
Όταν εξαφανίζεται ο Πάρης μέσα στον υπολογιστή , βλέπουμε στην οθόνη την εισάγωγη από το εν λόγω παιχνίδι . Το οκτάμπιτο θέμα ακολουθεί τον Πάρη στις περιπετειές του .
-Βραβείο Το Καλύτερο Ανέκδοτο , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ :
"Δυό σπίρτα 'παίζαν 31 και το ένα κάηκε" .. Παρόλα αυτά , την πέρασε την πίστα !
-----------------------------------------------------
Το σενάριο του Σπύρου Γουσέτη απλά ήταν τόσο μπροστά απ'την εποχή του , που τρανή απόδειξη είναι πως σχεδόν 30 χρόνια μετά , γυρίστηκε ταινία στην Αμερική , με παρόμοιο φεσο-σενάριο , και ήρωα ακριβώς στα ψηφιακά χνάρια του Φλωρέντη , τον Don "the Dragon" Wilson - χωρίς ανέκδοτα , χορούς , βότκες και πέναλντυ βέβαια ! Πρόκειται για το SCI-FIGHTER (2004) , και πέρα από τον Wilson , παίζουν και οι Lorenzo Lamas και Cynthia Rothrock ! Κάτι φανφάρες περί ελληνικού Matrix , μπορούν να τις κάνουν γαργάρα οι λοιποί "ρετρομανιακοί" .
Επίσης ο Φλωρέντης έδωσε ότι καλύτερο είχε στο οκτάμπιτο σάουντρακ .