Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΤΡΙΔΥΜΑ (1989)

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΟΥΓΕΛΩΜΑ


ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΟΥ . ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ

"ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ ΕΙΜΑΙ"


ΚΑΙ Ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...


                                  "ΕΛΑ ΜΑΝΟΥΛΙ ! Ο ΜΑΝΟΥΛΟΣ ΕΔΩ !"
H CAS Cinevideo , παρουσιάζει . Ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου ( ΑΓΟΥΡΗ ΣΑΡΚΑ , ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΤΡΙΟ , Ο ΒΑΜΒΑΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ , ΘΗΛΥΚΟΣ ΤΣΑΤΣΕΝΚΟ , ΣΟΥΠΕΡ ΛΥΚΕΙΟ Νο1 ΑΚΡΩΣ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΟ , ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ , Ο ΝΙΝΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΑ ) , γράφει και σκηνοθετεί .
Είχαμε κλάσει στα γέλια με τους δίδυμους Σβαρτζενέγκερ και Ντεβίτο το 1988 , έναν χρόνο μετά έπρεπε να ξενερώσουμε με την Ελληνική ελεύθερη διασκευή των 108 λεπτών .
Δύο αταίριαστους εσείς οι Αμερικάνοι ; Τρεις ατσούμπαλους εμείς ! (βέβαια μετά από 30 χρόνια , οι Αμερικάνοι το σκέφτηκαν καλύτερα και ετοιμάζουν ΤΡΙΔΥΜΟΥΣ με Έντυ Μέρφυ στον ρόλο του τρίτου αδερφού)
Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας αστυφύλακας , ο Κώστας , βρεθεί αντιμέτωπος με ένα κλεφτρόνι , τον Μπάμπη ; Ο ένας κυνηγάει τον άλλον , μέχρι την στιγμή που αποκαλύπτεται ότι είναι τα τρίδυμα που έχουν χαθεί από την ημέρα που γεννήθηκαν (αφου είναι δυο , τι τρίδυμα και μ@λακίες ;) . Τα προβλήματα για όλους ξεκινάνε από τη στιγμή που διαπιστώνουν ότι δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους (και πως η ταινία δεν μοιάζει καθόλου με αυτήν που πάει να αντιγράψει) ...
Ο Κώστας "Κουσκατάς" Μακέδος , είναι ο ευτραφής αστυφύλακας Κώστας Πατάτας (πως δεν του έβαλαν επώνυμο κανένα Τρόμπας , Μπούρδας , Μπουχέσας , ή Πατατοκέφαλος ; τον είχα ικανό τον Κωνσταντίνου) . Κάνει τον σοβαρό , αλλά είναι μόλις ένα βήμα πρίν εμφανιστεί κωλοχαράδρα στην XXL στολή του . O Μακέδος εδώ μπορεί και τηλεμεταφέρεται . Ο Κωνσταντίνου κατάφερε να δώσει μια χροιά επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία . Πέρα από τις "χοντρές πλάκες" , ο Μακέδος τρώει έναν κουβά με νερό στα μούτρα , και μια κουτσουλιά . Άν δεν πιάσει το μπουγέλο , γελάμε με τα περιστερόσκατα . "Μια ζωή για χέσιμο είμαι" , που λέει και ο ίδιος . Αργότερα πέφτει και μέσα σε ένα τεράστιο χαρτόκουτο πατώντας σε μπανανόφλουδα .
Η Έρη Τζαμακλή , είναι η επίσης ευτραφής γυναίκα του Μακέδου . Έκανε την ερωτευμένη μαζί του και στο ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΚΟ-ΚΩΣΤΑΙΝΑ (1989) .
Ο Θόδωρος Προκοπίου ( ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΡΝΕΙΑ , ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΟΔΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ , ΘΥΡΑ 7 ) , είναι ο Μπάμπης το κουτοπόνηρο κλεφτρόνι . Συνηθίζει να μιλάει συχνά στον εαυτό του σε φάση λέω αυτά που σκέφτομαι . Τον ρόλο θα μπορούσε να τον ενσαρκώσει με χαρακτηριστική άνεση ο Τάσος Ψωμόπουλος ( THE ΚΟΠΑΝΟΙ ) . Ο τύπος είναι τρισ-σαχλος . Τα έχει με το μανούλι την Σουλτάνα . Την ώρα που οδηγάει το κλεμμένο ταξί μπαίνουν δύο μούτρα που κάνουν τους Ιταλούς μαφιόζους , και με τα πολλά , ο Μπάμπης καταλήγει με μια τσάντα γεμάτη με 10 χιλιάδες δολάρια και 450 χρυσές λίρες .
Ο Σώτος Μαρτίνος , είναι ο Λευτέρης . Ο ταξιτζής που του έκλεψε το ταξί ο Μπάμπης . Είναι ο τρίτος αδερφός .
O Τόλης Πολλάτος είναι ο νευρικός Διοικητής του αστυνομικού τμήματος . Βγάζει και καπνούς απ'τα αυτιά .
Ο Αλέκος Ζαρταλούδης είναι ο κουρασμένος αστυνομικός του γραφείου .
Ο Νότης "Σε Θυμάμαι Κυριλέ" Πιτσιλός είναι Διευθυντής Παραγωγής ... Της ταινίας ... Δεν είναι ρόλος ... Αλήθεια . Στην σκηνή που μπαίνει ο Μακέδος στο σπίτι του ταξιτζή , βλέπουμε στον τοίχο ασπρόμαυρη καλλιτεχνική φωτογραφία του Πιτσιλού , άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως χρησιμοποιήθηκε το σπίτι του . Εξού και η "διεύθυνση παραγωγής" .
----------------------------------------------------------------
-Βραβείο Επιθεώρηση , πάει :
Στην Kate Rolston . Χορογραφίες κέφι με σχεδόν συγχρονισμένα γκομενάκια , υπό τους ήχους της Madonna και των Simply Red .