Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΔΗΛΩΣΑ ΤΡΕΛΟΣ ... ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ! (1988)

κλασικό μπουγέλωμα με ψαρόνερα

"τι λες τώρα κυρ-Ανέστη ; Εκεί που σταματάει η λογική , αρχίζει ο στρατός .."
Δυναμική κωμωδία καταστάσεων με σαχλο-πλάκες σε κάθε επίπεδο και φιλειρηνικό κοινωνικό μήνυμα από τον Κώστα Καραγιάννη (και σια) .
Ο Αγαθοπαυλής , για να γλυτώσει από την στρατιωτική θητεία , παριστάνει τον τρελό . Μετά από πολλές κωμικές καταστάσεις καταφέρνει να γίνει πειστικός . Βγαίνει όμως στη ζωή και συναντά αρκετές δυσκολίες , που τον αναγκάζουν να γυρίσει τρέχοντας στο στρατό και να εκλιπαρεί να τον πάρουν σαν νεοσύλλεκτο ... (η σύνοψη στην βιντεοκασέτα αναφέρει τον Λεζέ ως "Χατζηπαυλή" , πέρα από την όλη γενικολογία
Ο Μάρκος Λεζές είναι ο ατσούμπαλος γιωτάς Παύλος Αγαθοπαυλής . Πολύ πλάκα που κάνει τον τρελό για να μη πάει στρατό . Με τέτοιες γκριμάτσες στο ρεπερτόριο , ούτε εγώ θα τον δεχόμουν στο στράτευμα . Αναβολή στην αναβολή , έφτασε 35 χρονών μέχρι να του'ρθει το χαρτί . Βέβαια αντί για δουλειά στο συνεργείο , περνάει τις ώρες του στο προποτζίδικο για να κερδίσει το 13αρι . Μετά την αναβολή λόγω τρέλας απ'τον στρατό , ο Αγαθοπαυλής γίνεται διάσημος από σπόντα , βγαίνοντας πρώτος σε έναν μαραθώνιο αγώνα και τον προσλαμβάνουν να κάνει ένα διαφημιστικό για οδοντόκρεμα . Μέχρι και προτομή στα Λεχαινά του φτιάχνουν . Ο τρελός αποτρελένεται τελείως μετά από χοντρή πλάκα των "φίλων" του : Και-καλά κερδίζει το 13αρι στο προπό ! Μπέρδεμα στο μπέρδεμα , ο Αγαθοπαυλής πάει πάλι στο στρατό για να πάρει απολυτήριο και να γίνει άνθρωπος (κάνει κάτι γύρους με λοχία τον αγριάνθρωπο αιώνιο κομπάρσο Παρμαξιζόγλου και τελειώνει ο χαβαλές στο προαύλιο του στρατοπέδου) ... και ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί σε φεσο-μιούζικαλ ως Παύλος Αγαθοβιόλης .
Ο Γιώργος Πετρόχειλος , είναι ο Λάμπρος , ένας από τους δύο φίλους που έχει ο Αγαθοπαυλής . Στον γνωστό ρόλο του άνετου εξυπνάκια με την τσίχλα όπως πάντα .
Ο Τάσος "Νικι Λάουντα" Ψωμόπουλος , είναι ο Αλέκος , ο ζουμπάς χλίμιτζουρας γιος του προποτζή και ο άλλος άσπονδος φίλος του Αγαθοπαυλή . Μαζί με τον Πετρόχειλο του κάνουν πλάκες και των δουλεύουν , κάνοντάς τον να νομίζει πως τον αγαπάει κάποια Τζίνα
Η Τέτα Κωσταντά είναι η Ελπίδα , το ερωτευμένο γκομενάκι με τα μούτρα του Αγαθοπαυλή , κόρη του αφεντικού του και υπάλληλος σε τοπικό ουφάδικο . Εκείνος βέβαια , λόγω χοντρανθρωπιάς , ούτε που την προσέχει , μιας και είναι ερωτευμένος με την ντίβα της γειτονιάς ,  Τζίνα . Αλλά στο τέλος καταλαβαίνει .
Η Ζέτα Αποστόλου είναι η Τζίνα , η μεσήλικη σεξουάλα με το πλατινέ μαλλί . Είναι λες και την βλέπεις στο ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ (με Λεζέ στον ομώνυμο ρόλο) , αλλά με πολύχρωμα ρούχα .
Ο Βασίλης Τσαγκλός είναι ο κυρ-Ανέστης , το αφεντικό στο μηχανουργείο .
--------------------------------------------------------------------
-Βραβείο Θαμώνας Σε Ουφάδικο , πάει :
Στον τραγικό νεαρό με το δερμάτινο "οδηγός λεωφορείου" , το κοντογούνικο τζήν πιέτα και τις κάλτσες μέχρι το γόνατο . Σίγουρα δεν φταίει αυτός , αλλά το περιβάλλον .
-Βραβείο THRASHερ , πάει :
Στον Πετρόχειλο για την σπορτεκ επιλογή , και στον κύριο με την χαίτη και το μουστάκι που διαμαρτύρεται γιατί δεν παίζει αθλητικά η τηλεόραση .
-Βραβείο Μάνα Γιατί Τα Λες Ανάποδα ; , πάει :
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;