Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΤΑΜΤΑΚΟΣ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (1988)

Πρόεδρος Χασομάτσης και Ασίκη Πάω-για-σκι ..
χτύπημα στο γνωστό σημείο , πάντα βγάζει γέλιο .. ακόμη και με το ζόρι ..
Ταμτάκο Δώσε Και Σώσε !
Τσαντήρι για Έλεγχο Ούρων ..
οι μαφιόζοι με Κωστή να έχει πάρει τον ρόλο του στο εντελώς σοβαρά ..

"Βαράτε τους , πλακώστε τους , δαγκώστε τους τ'αυτιά ! Πρωτάθλημα και κύπελο θα πάρει η γυφτιά !
Το γυφτο-φέσι καλά κρατεί σε αυτό το μπλόγκ . Για συνέχεια έχουμε Ταμτάκο σε ποδοσφαιρική περιπέτεια στον μαχαλά ... Ο Καραγιάννης παρουσιάζει , ο Μυλωνάς γράφει και σκηνοθετεί . (προτείνεται για διπλή προβολή με το ΧΟΥΑΝ ΓΚΑΜΟΝ ΦΟΥΝΤΕΣ ΓΚΡΑΤΣΙΑ ΧΟΣ ΚΟΤΑ , της ίδιας χρονιάς)
Η ποδοσφαιρική ομάδα του γυφτο-μαχαλά της Αγια-Βαρβάρας , η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ (με παίχτες γνωστούς και ως Οι Άθλιοι της Αγια-Βαρβάρας, κινδυνεύει να πέσει σε χαμηλότερη κατηγορία (άμα παίζεις με την Βαβούρα Πετραλώνων και χάνεις με 19-0 , λογικό μου ακούγεται) . Οι παράγοντες περιμένουν όμως τον σωτήρα από τα ξένα , τον Ταμτάκο , ο οποίος υποτίθεται πως είναι πλούσιος ομογενής γύφτος στο Αμέρικα και θα επιστρέψει στην πατρίδα για να τα σκάσει χοντρά . Ο Ταμτάκος έρχεται , αλλά χωρίς λεφτά . Η απίθανη ιδέα που έχει κατά νου όμως , είναι ικανή να σώσει την αγαπημένη του ομάδα ...
Ο Μιχάλης Μόσιος είναι ο Ταμτάκος , ή Tamtakos φρομ America , φουλ Dollars . Δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος με την κατάσταση της ομάδας . Είναι "έξω φτερνών" . Στην Αμερική δούλευε στο FBI , αλλά δεν έγινε αρχηγός λόγω καταγωγής . Σε μια υπο-υπόθεση στο όλο εγκεφαλικό ξέσπασμα που τελικά γίνεται η κανονική υπόθεση της ταινίας , προσπαθεί να αποτρέψει μια μεγάλη ληστεία στο ξενοδοχείο που διαμένει . Για την σωτηρία της ομάδας , θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο "Ακρόπολις Βούτα" . Σκοπός της ομάδας είναι να παρακολουθεί κάτι μυστήριους τύπους στο χοτέλι (ξενοδοχείο στα Ταμτάκικα) και να τους πιάσουν στα πράσα , μιας και είναι διεθνείς μαφιόζοι . Μετά την αποτροπή της ληστείας γίνεται και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για το ξεκάρφωμα , με τον Ταμτάκο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ως παίχτης για τα καθοριστικά πέναλντι ..
Ο Λευτέρης Μελέτης είναι ο Αστραπόγιαννος . Είναι ο επιθετικός της ομάδας με την καρό τραγιάσκα . Η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από τους Σκουράντζα (Ορέστης Δημητρίου) και Κοβιό (Τάκης Γεωργέλλης) .
Ο Τόλης Πολάτος είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ , ο Χασομάτσης (το 'πιασες ε ;) .
Η Βίνα Ασίκη είναι η ελευθέρων ηθών , καυτή κόρη του προέδρου , η Βαρβάρα . Έχει πάρει όλη την ομάδα , αλλά ο πατέρας της την προορίζει για νύφη του Ταμτάκου . Πέρα από τις απροσάρμοστες εμφανίσεις με κάτι γυαλούρες σκι του τρόμου , η Ασίκη παραμένει η απόλυτη κ@*λα . Είναι αρχηγός του κινήματος Σεξουαλική Απελευθέρωση .
Ο Αλέκος Ζαρταλούδης είναι ο διαιτητής του γηπέδου .
Ο Γιώργος Παρμαξισόγλου , αυτός ο αιώνιος βιντεο-κομπάρσος , έχει πασαλείψει τα μούτρα του με φούμο για να κάνει τον μαύρο Αλβανό ....
Ο Τανάσης Λιάμης είναι ο Τομάς ο Σαλονικιός , η ξάδελφος του Ταμτάκους . Μια ζωή στη γυφτιά . Τίποτε κηλύμια , τίποτε σάπιες πατάτες , τα γνωστά .
Ο Τάσος Κωστής είναι ο αρχηγός της σπείρας των τουριστο-κλεφτών .
--------------------------------------------------
-Βραβείο Περνάω Σκυφτός Για Να Μη Χαλάσει Το Πλάνο , πάει :
στον περαστικό κύριο του αεροδρομίου που κάνει τον φωτογράφο ..
-Βραβείο Λεπτομέρια Στην Αντανάκλαση , πάει :
στον δεξί φακό των γυαλιών της Ασίκη , βλέπουμε τον Μυλωνά  και τον βοηθό του πίσω από το τρίποδο ..
-Βραβείο Ο Μελ Γκίμπσον Συνάντησε Τον Σέρτζιο Λεόνε Πλάνο , πάει :
ο Ταμτάκος έπρεπε να κάνει είσοδο κάτω από κώλο . Κι ας είναι και αγαλματένιος ..
-Βραβείο Τώρα Το Κατάλαβα , πάει :
"- Ελέγχουν τα ούρα στην Ισπανία μήπως βρουν αναβολικά .
- Ααα , τώρα το κατάλαβα . Με τα ούρα παίρνετε αναβολή απ'το στρατό .. "
-Βραβείο Μαύρος Αλβανός , πάει :
στον Γιώργο Παρμαξισόγλου . Νομίζω τον κυνηγάει ακόμη η Αλβανική μαφία ..
-Βραβείο Κάλυψη Απόκρυψη Στο Caravel , πάει :
ευτυχώς που ο κύριος στον τοίχο είναι κρυμμένος και δεν φαίνεται για περίεργος ...
-Βραβείο Πιο 80ς , Πεθαίνεις , πάει :
στον Σπύρο Ιωάννου . Κάνει τον σπορκάστερ με το σακάκι Σκληροί του Μαϊάμι ...