Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ (1983)



Σκηνοθεσία Ηλίας Μυλωνάκος (από το 1971 μέχρι και το 1980 γύριζε χαρακτηριστικές σεξο-περιπέτειες της αληθινής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου δράσης όπως τα Η ΣΑΡΚΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ , ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΕΣ , ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ , ΑΛΗΘΙΝΗ ΗΔΟΝΗ , Η ΜΑΥΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ κτλ - μετά το έριξε στο άγριο βιντεο-φέσι για να ζήσει) .
Σενάριο Λευτέρης Καπώνης ( ΑΚΑΚΙΕ ΤΑ ΜΑΝΟΥΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΝΑ , ΠΑΠΑ-ΡΑΜΠΟ , Ο ΦΕΡΕΤΡΑΚΙΑΣ ) .
Βιντεοκασετίστικη Σύνοψις :
Μια παρέα μαθητών , με αρχηγό «ένα θηλυκό βαρύμαγκα» , που ακούει στο παρατσούκλι Καρχαρίας , διασκεδάζει καθημερινά με πλακίτσες και ερωτικές τρελίτσες . Όλα αυτά βέβαια δυσκολεύουν το έργο του λυκειάρχη και των καθηγητών : χημείας ( Χαραμάδα ) , θεολογίας ( Βαρελά ) , μαθηματικών ( Δελημάνη ) καθώς και της γυμνάστριας ( Σεξομανάκη ) , οι οποίοι προσπαθούν εις μάτην να τους κουμαντάρουν . Η γυμνάστρια όμως ( Σεξομανάκη , όνομα και πράμα ) , καταφέρνει να ξελογιάσει τον θεολόγο Βαρελά, προκαλώντας τη ζήλια όλων των ανέραστων συναδέλφων της . Εκείνοι με τη σειρά τους επιστρατεύουν την καινούργια φιλόλογο , την κυρία Γλύκα , η οποία χρησιμοποιώντας τα κάλη της κάνει τα αγόρια να φιλοτιμηθούν και να πέσουν με τα μούτρα στο διάβασμα . Αυτό όμως δεν το «μασάνε» διόλου οι κοπελιές . Χρησιμοποιώντας ίδια όπλα , και με ανάλογη επιτυχία , προκαλούν το ενδιαφέρον στους συμμαθητές τους .
Οι Καθηγητές :
Ο Νίκος Ρίζος είναι ο νευρικός λυκειάρχης .
Ο Μάρκος Λεζές είναι ο βλακέντιος επιστάτης με την κουδούνα ο Παρασκευάς . Στην απογευματινή του δουλειά πουλάει σάμαλι-πορτοκαλάδα-κοκ σε τσοντοσινεμά . "Τσοντάρει το μεροκάματο" . Στην σκηνή του τσοντοσινεμά , βλέπουν το Η ΜΑΥΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ (1980) του Μυλωνάκου , με την Laura Gemser στον πρωταγωνιστικό ρόλο .
Η Λιλή Ντρερτιμά κάνει την γυμνάστρια Σεξομανάκη . Τον ίδιο ρόλο που είχε και στο ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (1985) δηλαδή .
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος είναι ο ταλαίπωρος χημικός Χαραμάδας .
Ο Γιάννης Βογιατζής είναι ο θεολόγος Βαρελάς . Ποιός ήταν ο ανηψιός του κουμπάρου του Ιακώβ ; Ούτε οι μαθητές του ξέρουν ...
Ο Μάκης Δεμίρης είναι ο μαθηματικός Δελημάνης .
Η Βίνα Ασίκη είναι η καινούργια Φιλολογός , Κυρία Τόνια Γλύκα . Παροτρίνει τους χαβαλέδες να διαβάσουν , υποσχόμενη το κορμί της στον αριστούχο !
Οι Μαθητές :
Η Νατάσα Γερασιμίδου είναι ο ανδρόγυνος "Καρχαρίας" . Μπουκλο-αφανέ μαλλί και περιποιημένο μουστάκι . Έχει επαναλάβει με την ίδια επιτυχία ανδρικό ρόλο στο Ο ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ (1987) . Αυτός είναι ο πρώτος της ρόλος σε ταινία . Εμφανίζεται και ως η μάνα του Καρχαρία , παντρεμένη με τον πάντα διαθέσιμο Νότη "Σε Θυμάμαι Κυριλέ" Πιτσιλο . Σε μια σύντομη σκηνή , τσακώνονται στο προάυλιο του σχολείου πηγαίνοντας προς το γραφείο του διευθυντή . Φτάνοντας εκεί , στέκονται στην μισάνοιχτη πόρτα (ερμηνεία ζωής του Πιτσιλού το κρυφοκοίταγμα) του γραφείου του διευθυντή Ρίζου και τον βλέπουν να εξετάζει τον Λεζέ με κατεβασμένα παντελόνια . Η ειλαρώτητα είναι διάχητη με έναν έκπληκτο Πιτσιλό να αναφωνέι "Σόδομα και Γόμορα" .
Η Βανεσα "Θέλω 30 γραμμάρια Πρίμα , Κόβω ακριβώς 30 γραμμάρια Πρίμα" Τζελβέ είναι η Ντίνα . Παίζει ειδύλλιο με την/τον Καρχαρία . Το χούφτωμα δεν είναι ψεύτικο .
Η Μαρίνα Ρώμα ( ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ , ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ) είναι η Φλώρα . Το σπίτι της Φλώρας είναι το γνωστό βιντεοκασετόσπιτο με τον μεταλλικό πελαργό στην είσοδο .
Ο Παναγιώτης Σουπιάδης είναι ο Οβελίξ . Συνηθίζει να επαναλαμβάνει τις φράσεις που λένε οι γύρω του .
Ο Νίκος Σταγόπουλος ( ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ) είναι ο Τζίμης . Αυτός που μπαίνει με τη μηχανή μέσα στη τάξη και κάνει σβούρες μπροστά στον έντρομο Ηλιόπουλο . Διαβάζει πάνω σε μπασκέτα .
-------------------------------------------------
Ο αισθησιακός Herbert Hofer ( ΑΝΩΜΑΛΑ ΜΟΝΤΕΛΑ , ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ , ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΤΣΟΝΤΑΣ ) είναι ο guest star θυμωμένος άντρας της κυρίας Γλύκα . Ψάχνει να πλακώσει τον Καρχαρία .
------------------------------------------------