Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ (1989)

Άλλη μια παραγωγή του Γιώργος Καραγιάννης κ' ΣΙΑ .
Ο Πάνος μετά απο 5 χρόνια ανεργίας (και πολλά περισσότερα στο γυμναστήριο) , διορίζεται καθηγητής στο πιο κακόφημο Ιδιωτικό Λύκειο της Αθήνας (με μαθητές απο 8 μέχρι 25 χρονών) . Οι μαθητές του , όλοι ΓΤΠ πλουσιόπαιδα , του κάνουν τη ζωή μαύρη για να του πάρουν τον αέρα . Στο τέλος όμως μετά από διάφορα κωμικοτραγικά (με έμφαση στο τραγικά) επεισόδια θα γίνει το ίνδαλμα όλων των μαθητών του . Αφού είναι παλικάρι !
Ο Τάσος Κωστής είναι ένας απ'τους ταλαίπωρους καθηγητές του Λυκείου .
Ο Βασίλης Τσαγκλός είναι άλλος ένας ταλαίπωρος χαρακτήρας , ο σχεδόν συνταξιούχος επιστάτης του Λυκείου . Οι χαβαλέδες διασκεδάζουν ριχνοντάς τον κάτω στο προαύλιο και στο σκάμα ώσπου και παρέμεινε ξεφτιλισμένος και αναίσθητος !
Τζώννη Θεοδωρίδης (που λανσάρει ρόζ κάλτσα μέσα σε άνετο τρακτερωτό) , Έλενα Τζαβαλιά ("ξέρετε , ο μπαμπάς μου είναι πλούσιος") , Χριστίνα Παππά , Γιούλη Ηλιοπούλου και Νικήτας Αστρινάκης (ο Χρηστάκης , ο "ματάκιας" απ'την παρέα στις ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ) είναι οι τελειωμένοι τελειόφοιτοι .
Ο Σπύρος Καλογήρου είναι ο Καλαβρέζος "Εισαγωγαι-Εξαγωγαί" . Πατέρας του Σάκη (Θεοδωρίδης) . Είναι πολυάσχολος άνθρωπος για να ασχολείται με το κωλόπαιδο τον γίο του . Αν χρειαστεί άλλωστε , "Πλερώνει" ... Κάνει και το υποχθόνιο σήμα κατατεθέν γέλιο .
Η Μαρία Γιαννοπούλου είναι η Έλενα , η αρραβωνιαστικιά του Πάνου . Όταν η Τζαβαλιά πάει και της λέει πώς ο Πάνος την άφησε έγκυο (και-καλά πλακίτσα) , πέφτει στο πρώτο αυτοκίνητο που βρίσκει .Η Έλενα ήταν όντως έγκυος όμως και έχασε το παιδί .
Ο Μίμης Θειόπουλος κάνει τον ψιλο-μαλάκα γιατρό της ιδιωτικής κλινικής Μιχαήλ Αρχάγγελος . Όταν μαθαίνει πώς ο Πάνος δεν είναι στο ΙΚΑ , αγχώνεται για τα έξοδα .
Σε ρόλο , όχι και τόσο έκπληξη , ο έγκριτος τηλε-κριτικός , Αντώνης Πρέκας (μας τα είχαν πρήξει κάποτε στις μεσημεριανές εκπομπές με τα 'σείς και τα 'σάς κάθε φορά που τον είχαν καλεσμένο για να μιλήσει "για όλους και για όλα") . Είναι ναι μεν ο βλάκας αντικαταστάτης του επιστάτη του σχολείου , που απέχει λίγο απ'το να αρχίσει να χτυπάει το κεφάλι του με την κουδόυνα για να γελάσουν όλοι (και εντός και εκτός οθόνης) , αλλά είναι και μυστικός πράκτορας της αστυνομίας σε ειδική αποστολή να βγεί ποιός πουλάει ναρκωτικά στο σχολείο (ε ; ανατροπάρα ;) ! Το wikipedia δεν αναφέρει καμιά συμμετοχή του σε βιντεοκασσέτες της εποχής - μα γιατί ; - βλέπε επίσης και ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΚΩΣΚΟ-ΚΩΣΤΑΙΝΑ (1988) , για περισσότερο Πρέκα να παριστάνει τον σπαστικό χαζόβλακα ... Ψάξ'τε τον και στα , ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ (1983) και ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ (1990) .
---------------------------------------------------------------------
-Βραβειο Δεν Γράφουν Πιά Τέτοια Τραγούδια , πάει :
Στο "Αθήνα Αφρικάνα , Εγέμισες Ζουλού" ! Κομματάρα του Γιάννη Δημητρά (υπεύθυνου για την τρομερή ιδέα να τραγουδίσει η Έφη Θώδη σε άλλες γλώσσες - με τα γνωστά αποτελέσματα) . Τραγουδάει και ο Πάνος μαζί του σε φεσο-κουτούκι για να γιορτάσει μίζερα τον διορισμό του .
-Βραβείο Μας Υποχρέωσες , πάει :
Ο Πάνος πιάνει κάτι τσαντάκηδες στο δρόμο και θεωρεί φυσικό να τους πλακώσει με τη τσάντα που μόλις αρπάξαν . Επιστρέφει την μισο-διαλυμένη τσάντα στην άφωνη γυναίκα ...
-Βραβείο Θα Ένιωθα Καλύτερα 'Αν Με Πηγαίνατε Κάπου Αλλού , πάει :
Κληνική με όνομα Μιχαήλ Αρχάγγελος , δεν πολυκάθεται καλά για έλπίδα σε άρρωστο .
-Βραβείο Τον Ελεύθερο Χρόνο Μου Φοράω Ολόσωμη Φόρμα Εργασίας Και Πλακώνω Μηχανόβιους , πάει :
Φυσικά στον μίστερ δελτοειδή , Πάνο Μιχαλόπουλο . Η σφαλιάρα πέφτει σύννεφο όταν οι Παππά και Τζαβαλιά απειλούνται απο κάτι μπιλιαρδόφατσες με χιλιάρες ...