Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ Νο.2 (1987)


"Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας ηγέτης . Ό Ηγέτης !
- Σαν τον Ζάετς ;!"

Σκηνοθεσία Βαγγέλης Φουρνιστάκης .
Σενάριο Θάνος Τσάμπρας ( ΧΑΡΗΣ Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ , ΚΙΤΣΟΣ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ) .
Βιντεοκασετίστικη Σύνοψις (κατά προσέγγιση) :
Ένα βράδυ σε μια ντίσκο , ο Καρχαρίας και η παρέα του πλακώνουν στο ξύλο κάτι καμάκια, που την πέφτουν στα κορίτσια τους (στην πραγματικότητα το καμάκι ήταν ο Herbert Hofer που την έπεσε στη Ντούζου) . Πλακώνουν όμως και τους αστυνομικούς , που έρχονται να τους συλλάβουν . Έτσι βρίσκονται όλοι στο τμήμα . Την κατάσταση σώνει ο διοικητής του τμήματος , Αστυνόμος Ματζουράκης ( Γιώργος Λουκάκης ) , πατέρας του ...
----------------------------------------------------------
Μετά τα γεγονότα της ντίσκο , ανοίγουν τα σχολεία , αλλά πέρα από την ατάκα με τους "γαμέτες" η περισσότερη ταινία είναι γυρισμένη εκτός τμήματος (στο προαύλιο , στη ντίσκο , στο σπίτι του Προύσαλη που είναι ένα από τα 3 γνωστά βιντεοκασετόσπιτα της δεκαετίας , κτλ) ...
----------------------------------------------------------
Οι Μαθητές Του Τρόμου :
Ο Τάσος Προύσαλης είναι ο Μάρκος Ματζουράκης (κανονικά έπρεπε να είναι ο Καρχαρίας) . Ο πατέρας του είναι που ξελασπώνει τους βαρύμαγκες της ντίσκο . Παρέα με τον Καρχαρία έχουν μείνει εννέα χρόνια πίσω στις τάξεις . Πάνε πλέον σχολείο με τα παιδιά των παλιών τους συμμαθητών .
Κλασικό Μάθημα Βιολογίας Αλα Προύσαλης :
"Γαμέτες είναι εκείνα που έχουν οι άντρες και οι γυναίκες . Τα απο τέτοια . Τα απ'αυτά . Που μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο . Τα γεννητικά κύτταρα , τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια ."
Ο Στήβ Ντούζος είναι ο Καρχαρίας . Μόνο ο Στήβ θα μπορούσε να φωνάξει σε καλλιστεία "Πάρ'τα μωρή άρρωστη" σε κοπέλα που εμφανίζεται στη πίστα !
Ο Σπύρος Ιωάννου είναι ο Λάκης . Όπως σε κάθε ταινία με λύκεια , πετάει βλακο-αστεία στη παρέα , αλλά εδώ είναι στο πιο ήπιο . Φοράει συνήθως μπαντάνες και φόρμες εργασίας με ρέημπαν , ή φόρμα γυμναστικής-πιτζάμα (δεν διαφέραν και πολύ μεταξύ τους τότε) . Είναι ο "μαμιάς" της παρέας . Κάνει το σπίτι του Μάρκου "μαμιστρώνα" πήγαινοντας καθημερινά και με άλλο γκομενάκι .
Η Τέρα Ντούζου είναι η Στεφανία , η ωραία της παρέας . Παίζει ρομάντζο με τον Ιωάννου (ο οποίος είναι μέγας πέφτουλας) , αλλά την θέλει και ο Προύσαλης . Καταλήγει με τον Κώστα Τσάκωνα (συνωνυμία) που δεν κατάλαβα τι ρόλο έπαιζε , αλλά φαινόταν σοβαρότερος από τους υπόλοιπους .
Ο Κώστας "Αρχιδούκας" Παληός είναι ο νέος Λυκειάρχης . Ο προηγούμενος παραιτήθηκε για να χαρεί την σύνταξη του και να μη τρελαθεί από τους χαβαλέδες .