Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΛΟΥΦΕΣ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (1989)



"Πολύ λαϊκο χιούμορ ο δικός σου !
- Καλέ αυτός είναι λαχαναγορίτης !"
 
Η Mascot Video παρουσιάζει άλλη μια νεανική κρυάδα , αυτή τη φορά του Θανάση Αντωνίου ( γνωστός για τις βιντεο-περιπέτειες που έχει κάνει για τον Παύλο Ευαγγελοπουλο ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΙΛΗ , ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ) .
Οι Καθηγητές :
Ο Χρήστος Νομικός κάνει τον γκεστ σταρ άνετο καθηγητή γυμναστικής . Η Τούλα Σπινέλη κάνει την θεούσα θεολόγο . Ο Βασίλης Καμίτσης κάνει τον νευρωτικό μαθηματικό . Ο Δημήτρης Πανταζής κάνει τον ταλαίπωρο χημικό . Ο Σπύρος Καλογήρου είναι ο γυμνασιάρχης των μαντραχαλέων .
Τα πράγματα δεν πάνε καλά στο γυμνάσιο και οι εγραφές έχουν μειωθεί . Οι μαθητές είναι σαχλαμαράκηδες και σκέφτονται μόνο τις ντίσκο και τις γκόμενες . Κερασάκι στη τούρτα θα αποτελέσει η ακύρωση της μεγάλης εκδρομής στο τέλος της χρονιάς και η επίσκεψη του επιθεωρητή Στριμμένου (Τώνης Γιακωβάκης) ...
Οι "Μαθητές" και λοιποί παρατρεχάμενοι :
Ο Τζώνης (Τζώνυ) Θεοδωρίδης είναι ο Αντώνης Παπαδόπουλος . Ο κουμπούρας σκασιάρχης τρακαδώρος που γίνεται ξαφνικά πλούσιος από την μια στιγμή στην άλλη (130 εκατομμύρια δρχ. στο προ-πο) . Συχνάζει με τους τελειωμένους φίλους του (τον Λούλη και τον Ακρίδα οι οποίοι χάνονται στο δεύτερο μισό της ταινίας) και τα παπάκια τους , αλλά ο κατήφορος του φτάνει μέχρι την αποτυχημένη απόπειρα να κλέψει μια ακριβή μηχανή για χάρη ενός μούτρου που τον λένε Φώντα . 20 χρόνια το έχει έτοιμο το "τη βάψαμε δικέ μου" κάθε φορά που ταλαίπωρος μουστάκιας καθηγητής λέει "γράφουμε διαγώνισμα" .
Μετά τα ουρανοκατέβατα λεφτά , μεταφέρει το χαϊλίκι του στο καινούργιο του ιδιοτικό πλέον σχολείο/κολέγιο/γυμνάσιο . Εκεί έχει μόνο πλουσιόπαιδα που δεν έχουν συνηθίσει τον αυθόρμιτο πρωτογονισμό των λαχαναγοριτών .
Συμπράτει ο Νίκος Ρεντίφης . Κάνει τον Μίλτο , τον εκλεπτισμένο οδηγό του Αντώνη Παπαδόπουλου παρόλο που μοιάζει περισσότερο με κατά-συρροήν ταρίφα . Τον πάει στο καινούργιο του σχολείο με μπεμβέ . Ακούει Μπαχ , Μπετόβεν και Φον Κάραγιαν .
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης κάνει τον πατέρα του Αντώνη . Τόσα χρόνια μουτζούρης στο συνεργείο αυτοκινήτων δεν τα γουστάρει τα λούσα και δυσανασχετεί στο καινούργιο του σπίτι (το γνωστό βιντεοκασετόσπιτο με τον μεταλλικό πελαργό στην είσοδο) .
Η Έλενα Τζαβαλιά είναι το αίσθημα του εν λόγω απροσάρμοστου μαθητή . Το πλούσιο γκομενάκι στο κολέγιο . Την λένε Ντόρις και είναι η πιο ψιλομύτα της τάξης . Η Ντόρις ζει και αυτή στο ίδιο πλούσιο βιντεοκασετόσπιτο (αλλά βλέπουμε πλάνα από άλλα μέρη του ίδιου σπιτιού για να μη ρεζιλευτεί η παραγωγή) .
Ο Γιάννης Νικολαϊδης είναι ο Ιωσήφ Λιγνός . Είναι ο χοντρός της παρέας . Τρώει τα σάντουιτς δύο-δύο .
----------------------------------------------------
Οι πλάκες είναι οι αναμενόμενες κοινότυπες κρυάδες . Η εκδρομή δεν γίνεται ποτέ . Δεν βλέπουμε σκηνή σε ντίσκο . Το ρομάντζο είναι επίσης κρυόκωλο .
----------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Vogue 1989 , πάει :
Στον Αντώνη Παπαδόπουλο ! Έχει ράψει μπαντάνα στην πλάτη του τζήν (με τα πάντα σηκωμένα μανίκια) και αυτό πριν ακόμη αποτρελαθεί από τα ξαφνικά λεφτά !

-Ειδικό Βραβείο Κωμική Χρονοκάψουλα , πάει :