Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (1984)



"Έγω ρε είμαι το καλύτερο πιστόνι ! Θα της ξηγηθώ σούζα στο κρεβάτι και θα δώσει ρέστα !"
 
Ο Βαγγέλης Φουρνιστάκης γράφει (παρέα με τον Λευτέρη Καπώνη) και σκηνοθετεί (μόνος του) .
 Ένα παιδί από την επαρχία μπαίνει σ' ένα κολέγιο σωματικής αγωγής το οποίο προετοιμάζει τους μελλοντικούς πρωταθλητές . Πρωτάρης όπως είναι , γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού από τους συμμαθητές του . Εκείνος όμως δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να τους αποδείξει ότι δεν είναι ο επαρχιώτης που νομίζουν , αλλά ένας σκληρός καρδιοκατακτητής . Στο κολέγιο όμως την πατάει κι ερωτεύεται κρυφά μια αστυφύλακα , που προπονείται μαζί με άλλες συναδέλφους της και κάνει τα πάντα για να την εντυπωσιάσει . Κι εκείνη όμως είναι πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλά κάτι την εμποδίζει να του το δείξει ...
Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι ο Λάκης Πίτσουλας , ο επαρχιώτης πρωτάρης . Πάει Αθήνα από Κόρινθο με σκοπό να καταφέρει να μπει σε φεσο-κολέγιο φυσικής αγωγής . Περνιέται και για πολύ γκόμενος , αλλά πάντα καταλήγει "Λάκης" με τις γυναίκες που του την πέφτουν .
Μερικό Team από τα ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ και Λοιποί Καθηγητές :
Ο Νίκος Ρίζος είναι ο γκεστ σταρ πατέρας του Τζεβελέκου .
Ο Γιάννης Βογιατζης είναι ο διευθυντής του κολεγίου , ο κύριος Λιγούρης . Είναι κουφός από το ένα αυτί , οπότε οι πλάκες με το χαλασμένο τηλέφωνο κάθε φορά που έχει διάλογο με κάποιον είναι σταθερές . Θέλει η σχολή να πάρει την πρώτη θέση αυτή τη χρονιά , αφού τόσα χρόνια έρχεται πάτος στα αποτελέσματα .
Ο Μίμης Φωτόπουλος είναι ο γιατρός της σχολής Σαλταμάρας .
Η Λίλη Ντερτιμά είναι η καθηγήτρια γυμναστικής Σεξομανάκη . Όνομα και πράγμα .
Η Αθηνά Μερτύρη είναι η Δεσποινίς Υστερία , η γεροντοκόρη . Έχε στο νου το ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΗ Ο ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ (1963) και θυμίσου τον Βέγγο να φωνάζει "προδοσία" όταν την βλέπει στο δωμάτιο του !
Ο Χρήστος Νέρης ( ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ) κάνει τον παπά ο οποίος προπονείται στο τρέξιμο γιατί απαγορεύεται να πηδήξει ακόμη και στο άλμα επί κοντό ... Στο τέλος της ταινίας τον συλλαμβάνουν κάτι τύποι με λευκές στολές , μάλλον από ψυχιατρείο .
Οι Μαθητές :
Ο Στήβ Ντούζος είναι ο Μπουγάτσας . Ο άνθρωπος για τις "χοντρές" πλάκες . Τρεις χρονιές στην ίδια τάξη .
Ο Πάνος Σουπιάδης είναι ο Μάνος Ρινόκερος . Η εμφάνιση με τα γυναικεία εσώρουχα στα αποδητήρια προκαλεί Aphex Twin εφιάλτες .
Η Νίκη Ζωγράφου ( ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2 ) είναι πλέον στο ΤΟΠ ΤΕΣΣΕΡΑ Βιντεοκασετοσεξουαλικότητας , ανάμεσα σε Βίνα Ασίκη , Νανά Βενέτη και Πέπη Σταυροπούλου .
Το Αίσθημα :
Η Έφη Θεοχάρη είναι η αστυφύλαξ Καίτη Ανδρέου , αυτή που προπονείται στα ίδια γήπεδα που χύνονται οι ατσούμπαλοι .
---------------------------------------------
Ο χαβαλές είναι αισθητός , αλλά εκτός θρανίων , μιας και οι μαθητές της σχολής περνούν την ώρα τους σε γυμναστήρια . Υπάρχει σκηνή ντίσκο στη κλασική Ντόριαν Γκρέη .
---------------------------------------------
-Βραβείο ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΥ ΠΟΡΚΥ , πάει :
Πάλι έγραψε ο Καπώνης !
Κάποια στιγμή ο Τζεβελέκος μένει γυμνός και φοράει τα ρούχα της κοπέλας που τον παράτησε στην ερημιά . Κοντά σε ένα νεκροταφείο συναντάει δύο ζόμπι και αρχίζει κατουρημένος το τρέξιμο με το φουστάνι ...
Στον δρόμο συναντά και τον Νότη Πιστιλό , όπου και τον ρωτάει αν πέφτει μακριά η Αθήνα . Ο Νότης ερμηνεύει τον μουσάτο κυνηγό που περπατάει αμέριμνος μέσα στη νυχτα και όταν τον ρωτάει τί έπαθε ο Τζεβελέκος απαντά : "Έπεσα σε παρτούζα με ζόμπι !"

Στη πορεία τον συλλαμβάνουν αστυνομικοί ως τραβεστί και πίσω στο τμήμα ξεκινάει πατροπαράδωτος καλιαρντός διάλογος με άλλα τραβεστι μέσα στο κελί (έτσι για να ισοσκελίσουμε την σκηνή από το PORKY'S με την ελληνική πραγματικότητα) ...