Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΑΜΑ ... ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (1984)


"Αυτό θέλετε ;! Εσείς στις ντίσκο και εμείς στο φόβο ;!"
 
Το δυναμικό δίδυμο Φιλίππου - Μυλωνάς , επιστρέφει με την "συνέχεια" του ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ (1983) .
Βιντεοκασετίστικη Σύνοψη :
Σ' ένα ιδιωτικό λύκειο , οι επιδόσεις των μαθητών είναι κάκιστες γιατί όλοι έχουν το νου τους διαρκώς σε σκανδαλιές , σκασιαρχεία και ερωτικά ραντεβουδάκια . Από τον αγαθό Θεοφάνη μέχρι τη συνταξιούχο μαθήτρια Θοδώρα , και από τον Παναγιώτη μέχρι τον Τάκη , τον αρχηγό της παρέας , που συνδέεται με την κόρη του λυκειάρχη , τη Μαρία , ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο στις διάφορες φασαρίες . Ενόψει των εξετάσεων , τα μέτρα του θεολόγου και της γυμνάστριας δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα . Οι γονείς , οι οποίοι ανησυχούν , αποφασίζουν να κλέψουν τα θέματα των εξετάσεων , ώστε να πετύχουν τα βλαστάρια τους στις εξετάσεις . Επιτυγχάνουν το σκοπό τους , αλλά οι φασαριόζοι μαθητές γίνονται αιτία να φτάσει η υπόθεση στην αστυνομία .
Οι Μαθητές :
Ο Άκης Φλωρέντης είναι ο Θεοφάνης . Συνεχίζει να καίγεται για την Θοδώρα . Το μπιζ και το φατούρο πάνε σύννεφο .
Η Βίλμα Τσακίρη είναι η Θοδώρα . Συνεχίζει να περιμένει να διοριστεί στο υπουργείο .
Ο Γιώργος Ματαράγκας είναι ο Τάκης . Ο Τάκης είναι ο αρχηγός της παρέας . Μετά τις περσινές ιστορίες (με την Νανά στο ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ) , ο Τάκης μεταφέρθηκε σε καινούργιο λύκειο . Για άλλη μια φορά , γουστάρει την κόρη του λυκειάρχη . Μπλέκει πάλι σαν τον βλάκα και βγαίνουν στην επιφάνεια οι προβληματικές σχέσεις της νεολαίας με τους γονείς που δεν την καταλαβαίνουν .
Η Χριστίνα Παπαμίχου ( Η ΤΡΕΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑΪΜΗ ) είναι η Μαρία , η κόρη του λυκειάρχη που τα έχει με τον Τάκη . Στην προηγούμενη ταινία , η κόρη του λυκειάρχη που είχε αίσθημα ο Τάκης λεγόταν Νάνα .
Ο Σπύρος Ιωάννου είναι ο Νίκος . Παλιά τα είχε με την Μαρία και απ'ότι φαίνεται θα δημιουργηθεί πάλι τρίγωνο του διαβόλου με τον Τάκη . Φαίνεται πως ολόκληρη η τρίτη λυκείου από το περσινό λύκειο του Τάκη έχει "μεταφερθεί" όλος τυχαίος στο καινούργιο (και επαναλαμβάνουν την τάξη) ...
Ο Άγης Γυφτόπουλος ( ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ) είναι ο Γιώργος .
Ο Παναγιώτης Σουπιάδης είναι ο Παναγιώτης . Με τον Φλωρέντη είναι η κινητήρια δύναμη της πλάκας . Οι άλλοι είναι μέσα στους έρωτες .
Οι Καθηγητές :
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος είναι ο ταλαίπωρος ένα-βήμα-πριν-την-κατάρρευση λυκειάρχης με το χρυσαφί περουκίνι .
Η Λιλή Ντερτιμά είναι η σέξι καθηγήτρια Γλυφτάκη . Μπούτια και νάζι .
Ο Γιώργος Μυλωνάς είναι ο "μεθ' ημών" θεολόγος . Πέρυσι σύχναζε σε τσοντάδικα , φέτος σε μπουρδέλα .
Ο Τάσος "Νίκι Λάουντα" Ψωμόπουλος ( THE ΚΟΠΑΝΟΙ ) είναι ο καθηγητής από το υπουργείο που φέρνει τα θέματα των εξετάσεων στο λύκειο .
Η Έλενα Στρατή είναι η Πώλα η γυμνάστρια . 5 νταν στο τζούντο . Τρέχει αλύπητα τους σκράπες όταν αρνούνται να πουν μάθημα στην Γλυφτάκη .
Οι Γονείς :
Οι γονείς των χαβαλέδων είναι οι : Νίκος Ρίζος , Σπεράνζα Βρανά , Στράτος Παχής , Ανθή Γούναρη και Λευτέρης Γυφτόπουλος .
Ο Λευτέρης Μελέτης ( ο Αστραπόγιαννος σε όλες τις ταινίες του Ταμτάκου ) κάνει τον βλάχο αστυνομικό .
-------------------------------------
Το λύκειο που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα είναι το ίδιο με αυτό που γυρίστηκε και το ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ Νο4 (1987) !
Οι ντίσκο που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι Ακροτήρι και Victoria Falls . Το απόκοσμο μπιλιαρδάδικο είναι το No Name .
Τραγουδά ο Περις .