Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΘΗΡΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΗΛΕΩΝ (1985)


"Ποιός είσαι , η ΔΟΜΗ ;
- Όχι , η ΓΑΜΕΙ !"

Το θηριοτροφείο (αγαπημένος όρος που είχε χρησιμοποιήσει στο έπακρο στους τίτλους των βίντεο που σκηνοθετούσε ο μεγάλος βιντεο-κωμωδός και μελλοντικός μεσημεριανός πανελίστας Νίκος Ζερβός) αρρένων πηγαίνει εκδρομή , οι 4 χοντράνθρωποι χαβαλέδες (που αποτελούν τον πυρήνα της πλάκας , μιας και οι υπόλοιποι εξαφανίζονται όταν η παρέα καταλήγει ΣΕ ΑΛΛΟ ξενοδοχείο) συναντούν τα 4 γκομενάκια του θηριοτροφείου θηλέων με εξυπνάκια καθηγητή συνοδό και προσπαθούν να τα παρασύρουν σε ακολασίες , καταφέρνοντας στην πραγματικότητα να παρασύρουν σε ακρότητες τους θεατές της βιντεο-κωμωδίας .
Ο συνοδός καθηγητής των αγοριών , ο Τάκης , ερωτεύεται την πιο όμορφη μαθήτρια , τη Βίκυ , που είναι πρωτάρα , και οι μαθητές του τα φτιάχνουν με τις φιλενάδες της ( Τέτα Κωνσταντά , Μαίρη Μηλιαρέση ) . Η συνοδός καθηγήτρια των κοριτσιών , η γεροντοκόρη Χαρίκλεια ( Άννα Μαντζουράνη - THE DEVIL'S MEN ) , ξελογιάζεται από τον ιδιοκτήτη του ακριβού ξενοδοχείου που μένουν .
Ο Τάκης Χρυσικάκος είναι ο καθηγητής συνοδός της εκδρομής , Τάκης . Είναι και ο σεναριογράφος και βασικός υπαίτιος του όλου χαβαλέ .
Η Λίλα Καφαντάρη είναι η παρθενώπη Βίκυ . Το Βικάκι γνωρίζει τον γλειώδη καθήγητη με το μαύρο γυαλί νυχτιάτικα στο μπαρ του ξενοδοχείου .
Ακολουθεί παρουσίαση μαθητών (που θα προκαλούσε από αμηχανία μέχρι μήνυση το 2013) αλά Τάκης "ο κουλ συνοδός καθηγητής με σακάκι σκληροί του Μπραχάμι" :
Ο Γιάννης Αστρακάκης είναι ο Άτσα . Πτυχιούχος γλωσσολογίας του Καίμπριτζ . "Και πολύ γλωσσολογία δικέ μου .." .
Ο Κώστας Κλάδης είναι ο Σωλήνας . Σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης , ή "Πως το'πες Τόνυ" , ή "Ποίος το παστώνει" και λοιπές σεναριακές σάχλες . Φοράει αυτοσχέδιο ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ γιλέκο Motorhead (έχει ενώσει δύο πλάτες ο θεός) που μοιάζει με αμάνικο μπλουζάκι .
Ο Τζώνης Θεοδωρίδης είναι κι αυτός μέλος της τετράδας με τα αμάνικα , τους κολλητούς σωλήνες με την αρχιδόκοψη και το νεορομαντικό μαλλί φοφίκο γηπέδου . Λέγεται Χωρίστρας (γιατί δεν έχει κάνει ποτέ του χωρίστρα) ! Μεζον ντε λα λουντούλ στη Σορβώνη . Ότι κι αν αυτό σημαίνει . Όσο κατάλαβε ο Χρυσικάκος τι έγραψε , τόσο κατάλαβα και εγώ .
Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος είναι ο Μάκης . Αυτός με το αμάνικο μπλουζάκι ACCEPT . Ευτυχώς δεν έχει ψευδώνυμο συμμορίτη . Στρατιωτικός ακόλουθος στην Πρεσβία της Μασαχουσέτης (;) . Τον θυμόμαστε όλοι από τον ρόλο του ανέμελου δευτερότοκου γιου του Γιάγκου Δράκου στην ΛΑΜΨΗ .
Ο Τζώννυ Βαβούρας κάνει τρεις σύντομες εμφανίσεις :
Στην πρώτη παριστάνει τον άτυχο άγνωστο που περιμένει στην άκρη του δρόμου και γιαουρτώνεται από τους ατσούμπαλους μαντραχαλέους σε μια στάση του πούλμαν (αργότερα γιαουρτώνουν και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου που οδηγάει ο Ζερβός στην αμπελο-λεωφόρο που βγάζει στη Λούτσα - εκεί που βρίσκεται τώρα το Ελ. Βενιζέλος) ...
Στην δεύτερη είναι ξαπλωμένος φορώντας εξωσκελετό μότοκρος και μπλε βρακί δίπλα σε ράμπα , ενώ περνάει από πάνω του με χιλιάρα ο Άτσα .
Στην τρίτη παρεβρίσκεται με έκφραση Γκρούτσο Μάρξ στο ΠΑΡΤ-ΚΙΛΟΤ πάρτι που οργανώνει ο Χρυσικάκος στο ξενοδοχείο . Πετάει την κοπέλα που συνοδεύει μέσα στη πισίνα λέγοντας της "μας τα'πρηξες" .
-----------------------------------------------------
Τα γυρίσματα της επεισοδιακής εκδρομής έγιναν στο πολύπαθο Vraona-Bay (βλέπε και το ΡΟΚΑΚΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ) και στο Regina Maris . Κάποια στιγμή όλοι καταλήγουν αυθόρμητα μέσα στην πισίνα του Vraona-Bay για τον έναν ή τον άλλο λόγο , αλλά το γέλιο δεν βγαίνει το ίδιο αυθόρμητα .
Επίσης είμαι σίγουρος πως στο Da-Da-Da που ακούγεται καθόλη τη διάρκεια της ταινίας , τραγουδάει ο Τάσος Προύσαλης (και κάπου εδώ μπερδεύεται η πραγματικότητα με τον αστικό μύθο) .
Κατά τα άλλα , τα γνωστά 84 λεπτά ντίσκο καθαρτήριο με Wild Boys , Life is Life και άλλες επιτυχίες του Easy Fm .
Χρυσικάκος Double-Gold :
1."- Επέτειο έχουμε και κρεμάσαμε τα λάβαρα .. (με χαρτί υγείας να κρέμεται από το μπαλκόνι του δωματίου)
- Τι επέτειο ;
- Του κώλου !"
2."Θα κάνουμε έρωτα και θα βλέπουν .. θα τους κάνω μαλάκες για πάρτη σου αγάπη μου .."