Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΥΠΕΡ ΛΥΚΕΙΟ Νο.2 (ΤΡΕΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ) (1989)

"έχω κάτι σφήξεις , που το'χω ξεφτιλίσει το Playboy !"
Πιο τρελλές διακόπες όντως δεν γίνονται ! Με Κάλοου στο τιμώνι της σάχλας σίγουρα δεν γίνονται ! Πώς πέρασε , κάτι τριαντάριδες μουσάτοι να περνιούνται για σχολικοί χαβαλέδες , μόνο στο μυαλό του σκηνοθέτη και σεναριογράφου του πονήματος , Μάκη Αντωνόπουλου είναι ξεκάθαρο !
Οι υπόλοιποι σαχλαδώροι και-καλά μαθητές είναι οι Τέτα Ντούζου ( Έλενα ) , Άννα Πατζέλη ( Νάντια ) , Θανάσης Παναγόπουλος και Ζανό Ντανιάς (ο "ντισκ τζόκευ" , γκομενος της Ρένας Παγκράτη απο το ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ , που γαμιέται σε κάτι απίθανους μονόλογους λές και κάνει ακόμη πρόγραμμα σε ντίσκο) ! Για άλλη μια φορά το τραγούδι ήμνος του Κάλοου , "Ταινιες , βίντεο , βιβλία" , έχει την τιμητική του ! Το "παίζει" και με κλασική κιθαρίτσα στην πισίνα ενώ ανοιγοκλείνει το στόμα του , με την παρέα οκλαδόν γύρω του ! Ποτέ πρίν μια κιθάρα δεν ακούστηκε σαν να πατάει κάποιος το play σε κασσετόφωνο !
Τρελό το παρεάκι ; Πέντε άτομα απ'όλο το λύκειο πήγαν μόνο διακοπές ; Ας πούμε πήγαν , δεν γαμιέται . Αυτοί και κάποιοι απο τους καθηγητές τους . Δύο . Δύο και να καίνε . Κατακαημένος καθήγητης αρχαίων που σίγουρα δεν είναι ηθοποιός και καυλιάρα καθηγήτρια που βαζεί το μπικίνι της και δεν την καταλαβαίνει κανείς ... Δύο και πέντε , επτά . Η ιστορία λοιπόν διαδραματίζεται στο SARONIC GATE , κάπου στη Σαρωνίδα . Πρέπει να κάνει και γαμόκρυο και να είναι και εκτός σεζόν , γιατί το ξενοδοχείο είναι σχεδόν άδειο (εκτός απ'το συνεργείο που έχει κλάσει στις μπύρες , και τους ηθοποιούς) .
Εκεί , ο Χρήστος ( Κάλοου ) , προσπαθεί να ρίξει την Έλενα . Τον Χρήστο τον γουστάρει η Νάντια , φίλη της Έλενας , αλλά αυτός στ'αρχίδια του . Το γαμάτο της ιστορίας είναι πώς το ξενοδοχείο ανοίκει στον Χρήστο ! Και πάει ακόμη λύκειο ; Και ήρθε διακοπές το Λύκειο όλως τυχαίως εκεί ;
Η ασύνδετη φαρσοκωμωδία με τους αμήχανους διαλόγους , τα ανώνυμα τηλεφωνήματα όπου να'ναι , τα λάθος δωμάτια και τις βεβιασμένες βουτιές στη πισίνα , δεν αργεί να ξεκινήσει !
Ο Ντανιάς έχασε τουλάχιστον δύο φορές τις σαγιονάρες του απο τον όλο πιθηκίσιο αυθορμητισμό του πράγματος .
-------------------------------------------------------------------
-Βραβείο Προλαβαίνω Και Το Σχολείο , πάει :
Ο Κάλοου κουβαλάει συνέχεια κάτι χαρτιά (ντυμένος άνετα λές και είναι στο σαφάρι) και κάποια στιγμή αναρωτιέται "μία μέρα έλειψα και τα έκαναν όλα ρημαδιό" .
-Βραβείο ΑυθόρμητοΤαξικό Σχόλιο , πάει :
Ο Κάλοου ζήταει απ'τον σερβιτόρο του ξενοδοχείου του να του ρίξει μια μπουνιά για να δεί αν ονειρεύεται (τον φίλησε η Ντούζου για καλή τύχη επειδή παριστάνει τον φτωχό που ξάχνει δουλειά) και ακολουθει ο διάλογος :
"Βρωμοκαπιταλίστες , ακόμη και για να τους δείρεις σε διατάζουν .
- Πές σε προλετάριο να σε χαϊδέψει και θα σου πάρει το κεφάλι ."
Γενικότερα , ο Κάλοου πετάει κάτι τέτοια επαναστατικά στις ταινίες του .
-Βραβείο Γιαουρτωπόλεμος Απο Το Πουθενά , πάει :
Ο Ντανιάς και ο Παναγόπουλος αρχίζουν να ρίχνουν γιαούρτια ο ένας στον άλλο , πασαλείβοντας και διάφορους άλλους αστείους στον διάβα τους , έτσι για το καλό ! Ούτως η άλλως η ταινία τελειώνει και το γέλιο έχει παγώσει απο νωρίς ...