Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΤΡΕΛΛΑ (1986)



Λυκειακή κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Μαυρογένη ( ΜΠΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΡΕΛΛΑ ) .
Σύνοψις :
Ο Λάμπρος είναι ο κακός μαθητής της Γ΄τάξης ενός Λυκείου (συγκεκριμένα στα Εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑ - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό -Γυμνάσιο -Λύκειο) και ταλαιπωρεί τον Μάκη , τον πιο επιμελή μαθητή της τάξης . Η ρομαντική Σοφία περιμένει το πριγκιπόπουλο διαβάζοντας Χημεία ή Αγωγή του Πολίτη . Όμως ο Λάμπρος για να περάσει την τάξη πρέπει να συμπράξει με τους καλούς μαθητές και σε αντάλλαγμα προσπαθεί να μετατρέψει τον Μάκη σε γυναικοκατακτητή , για να κατακτήσει αυτήν που του αρέσει ..
Οι Μαθητές :
Ο Άκης Φλωρέντης ( ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ) είναι ο φυτούκλας Μάκης , γνωστός και ως "Κεφτές" . Ο εξευτελισμός εντός και εκτός της τάξης είναι καθημερινότητα για αυτόν . Σε κάθε εικοσάρι που παίρνει στα διαγωνίσματα τρώει και γιουχάρισμα από το υπόλοιπο τμήμα . Έχει όλα τα χαρακτηριστικά εξέλιξης σε σούπερ κακό αν ήταν διαφορετικού είδους η ταινία .
Ο Νίκος Ζιαγκος ( I LOVE ΘΡΑΝΙΟ , ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ) είναι ο μορφωνιός που τον περιμένει το πεζοδρόμιο μετά τον χαβαλέ των δύο δεκαετιών που σκοπεύει να κάνει στο λύκειο . Μαζί με τους υπόλοιπους ντισκοτόβιους του εκπαιδευτηρίου , κάνουν την ζωή του Μάκη δύσκολη . Σε αντίθεση με τον Μάκη , αυτός έχει σερί τα μηδενικά στα διαγωνίσματα , αλλά λαμβάνει την αποθέωση των ομοίων του . Θέλει απλά το χαρτάκι του για να φύγει Αμερική .
Ο Πάνος Νακόπουλος ( ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΔΙΚΕ ΜΟΥ , ΛΟΡΔΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ) είναι ο κολλητός του Λάμπρου στο τελευταίο θρανίο , ο Σπυράκος . Μαθητής του 5 που σκάει στο τμήμα με ρέημπαν .
Η Γιούλη Ζήκου ( Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ , ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ) είναι η ρομαντική Σοφία Αποστόλου . Η Σοφία δεν πηγαίνει ευτυχώς στο ίδιο λύκειο με τους υπόλοιπους , αφού είναι μαθήτρια στο Πρότυπο Λύκειο Καλογρεών "Η Παρθένος" (τα οποία βρίσκονται πλάι-πλάι για άγνωστο λόγο) . Είναι καλή μαθήτρια , αλλά όχι και ιδιαίτερα αθλητικός τύπος . Ο πατέρας της ( Λευτέρης Λουκάδης ) είναι ο λυκειάρχης του σχολείου του Ζιάγκου .
Μια μέρα βρίσκει μια φωτογραφία του Ζιάγκου μέσα στην τσάντα μιας άσπονδης σύμμαθητριας της και τον ερωτεύεται παράφορα . Κοιμάται με την φωτογραφία και ονειρεύεται να τον γνωρίσει ! Δεν έχει παρά να πάει στη Ντίσκο Garavella !
------------------------------------------------
Εν συνεχεία : ο Μάκης γνωρίζει την Σοφία και ψήνεται . Η Σοφία όμως ψήνεται για τον Λάμπρο . Ο Λάμπρος θέλει να περάσει στις εξετάσεις για να φύγει Αμερική και ζητάει από τον Μάκη να τον βοηθήσει να αντιγράψει . Ο Μάκης θα τον βοηθήσει άν καταφέρει να ψήσει την Σοφία ...
Το αποτέλεσμα της επιτυχημένης ερωτικής συνεύρεσης χτυπάει μπούμερανγκ στον Λάμπρο μιας και ο Μάκης αποτρελένεται τελείως και ξεχνάει ότι είχε διαβάσει τα τελευταία χρόνια !
Τα τελευταία 20 λεπτά διαδραμματίζονται στο ξενοδοχείο Platoon , εκεί όπου έχουν πάει πενταήμερη οι καλόγριες . Ο Λάμπρος θα πάει με τον Σπυράκο και τον πλέον πέφτουλα Μάκη με σκοπό να πείσουν την Σοφία να μιλήσει στον λυκειάρχη πατέρα της για να περάσουν την τάξη ...
-------------------------------------------------
- Βραβείο Ελευθεριακό Σενάριο , πάει :
Στον Γιάννη Μαυρογένη . Είναι σίγουρος πως δεν υπήρχε ποτέ Δυναστία των Πινγκ Μινγκ Σινγκ Στίνγκ στην Κίνα .
- Ειδικό Βραβείο Που Να Βρίσκονται Τώρα , πάει :
Άν συνέχισαν να μοστράρουν αυτό το μαλλί , μάλλον κάπου όχι και τόσο καλά ...
-Βραβείο Αυτά Είναι Τα Καλά Της Βιντεοπροβολής , πάει :
τα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας ήταν περιπέτεια στη τέταρτη διάσταση ...