Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ (1987)

Γνωστό και ώς Το Λύκειο Με Τις Τρελές (μ'ένα λάμδα) .
Η τρελοφάση πάντα εκτροχιαζόταν σε ταινίες με Λύκεια και κλασμένους χαβαλέδες ψευτο-έφηβους άνω των 25 . Στην συγκεκριμένη περίπτωση , τα αγόρια της παρέας αποτελούνται απο τους ασυμβίβαστους βαστάζους της σάχλας και θεματοφύλακες της χοντράδας , Χρήστο Κάλοου ( Τομ Τομ ) , Τζώνη Θεοδωρίδη ( Τρύφωνας ) , Νίκο Ρεντίφη ( Κιμάς ) και Πέτρο Ξεκούκη ( Πέτρος ) ! Γαμώ τις παρέες ; Φαντάζεσαι να κάνεις παρέα με Κάλοου και Ξεκούκη και τυπά που τον λένε Κιμά ; Θα έκοβα το δεξί μου αρχίδι για να το ζήσω .
Ευτυχώς το εξώφυλλο δίχνει τα γκομενάκια της υπόθεσης , και όχι τους μπούες , αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή ..
Το αξιοθαύμαστο αυτής της ταινίας , εκτός απ'το τραγούδι του Κάλοου , "Ταινίες , βίντεο , βιβλία" και το γεγονός οτί τον λένε Τόμ-Τόμ , είναι οτι οι αθεόφοβοι παραγωγοί , χρησιμοποίησαν ολόκληρα κομμάτια απο σκηνές του Clash Of Nuke 'em High (1986) , της Troma ! Το γελείο της υπόθεσης , είναι οτι και-καλά γίνεται τις πουτάνας σ'ενα κλάμπ (ξένη ταινία) , με λάιβ γαμάτο συγκρότημα (ξένη ταινία) και σκάνε μύτη κούλ Θεοδωρίδης , Ρεντίφης με πάνκ ασημί σπρέι στο μαλλί και μεικ-απ αστραπή στο μάγουλο , και Ξεκούκης με κίτρινη πουκαμισιά σε φεσοκαφετέρια με τρία τέσσερα άτομα γύρω τους . Για αρχή . Μετά έρχεται και η υπόλοιπη παρέα για μπούγιο ... Οκ , μαγκιά της Original Video και του Παναγιώτη Κωνσταντίνου για το σκηνοθετικό του κατόρθωμα . Επίσης συγχαρητήρια σε όσους το είδαν τότε και πίστεψαν οτι υπήρχε τέτοιο κλάμπ στην Αθήνα , και συγκεκριμένα μία disco , όπου μαζεύεται ένα Λύκειο απο Νέα Σμύρνη !
Τα τέσσερα θηλυκά αγρίμια ( Έλενα Μιχαήλ , Πέπυ Σταυροπούλου - το μελανούρι πάνω δεξιά , Χριστίνα Παπά , και η Σία Αναστασοπούλου με περμανάντ Motley Crue ανταύγια μαλλί δίπλα της - και απίστευτο σώμα ) του Λυκείου αποβάλονται εξ'αιτίας του Τρύφωνα , του γόη του σχολείου . Κοιμήθηκε με την Ευτυχία ( Γιούλη Ηλιοπούλου ) , ενώ πουλάει έρωτα και σε άλλες . Θέλωντας να του πετάξουν σάπια ζαρζαβατικά , καταλήγουν να ντοματιάσουν την γυμνάστρια του Λυκείου . Όλο το Λύκειο αρχίζει έναν αγώνα για να τις βοηθήσει , αλλά αφού δοκιμάσουν διάφορες μπούρδες για να αναβάλλουν το συμβούλιο των καθηγητών και αποτύχουν να πείσουν τον Λυκειάρχη να αναστείλη την 10ήμερη αποβολή , τα γκομενάκια θα κάνουν και-καλά εικονική αυτοκτονία !
-Βραβείο Στύλ Γιατί Μπορώ , πάει :
1. Φυσικά στον Κάλοου . Στην πρώτη εμφάνιση μπροστά στη κάμερα , φοράει κίτρινη φόρμα-πιτζάμα με λάστιχο στα άκρα , με λευκό σπορτέξ και κάλτσα να φαίνεται , και απο πάνω σακάκι ξεβαμένο τζήν μέσα στη πιέτα και ΒΑΤΕΣ ! Με τα μανήκια σηκωμένα μέχρι τους αγκώνες . Το μετα-αποκαλυπτικό , συνάμα χαλαρό σύνολο , συμπληρώνουν οι ΤΡΕΙΣ χρυσές καδένες στο λαιμό και το ζευγάρι γυαλιά . Οι φακοί σηκώνονται θυμίζοντας μίνι υπόστεγο ...
2. Ο Τζώνης Θεοδωρίδης ροκάρει με αμάνικο λευκό μπλουζάκι Born 1 Win και ασορτί λευκό σορτσάκι γήπεδο τένις .
3. Ο Νίκος Ρεντίφης , πέρα απ'την αρκουδότριχα στο σβέρκο και στα χέρια , φοράει αμάνικο με δύο ασημένιες κονκάρδες (η μία στράς σταυρός) , και-καλά ροκαμπίλι τσουλούφι και υδρωτίλα σουβλατζή απ'το πάχος .
-Βραβείο Πού Να Είναι Τώρα , πάει :
Δύο ειδών τυπάδες ήταν γαμάτοι τότε . Τα ρομπότ στις ντίσκο και οι φιγουρατζήδες στα πατίνια . Εδώ έχει σε αφθονία την δεύτερη κατηγορία ανθρωποειδών .