Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΤΡΕΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (1985)



"Καλά είσαι και πολύ φάση ρε αδελφάκι μου ! Όταν λέμε χαβαλεδιάρικο εννοούμε ότι η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη και εμείς είμαστε νέα κορίτσια , πως θα το γλεντήσουμε ;!"

Σκηνοθεσία Παύλος Φιλίππου , αποκλειστικό σενάριο Γιώργος Μυλωνάς ( Υπεύθυνος για την τριλογία του Λεζεντάνο μεταξύ άλλων βιντεο-φεσιών και Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικού Κινηματογράφου ) .
Βιντεοκασετίστικη Σύνοψις :
Η Νανά με την μητέρα της έρχονται από την Θεσσαλονίκη να εγκατασταθούν στην Αθήνα . Η σχέση μητέρας και κόρης είναι τελείως απελευθερωμένη από κοινωνικά ταμπού . Η Νανά γράφεται στο Λύκειο Αθηνών , αλλά από την πρώτη μέρα αντιμετωπίζει την κακοπιστία των συμμαθητριών της . Όλες οι συμμαθήτριες της είναι κοπέλες , που οι αρχές του φεμινισμού είναι ο γνώμονας της συμπεριφοράς τους . Η Νανά ανάμεσα τους φαντάζει όπως η μύγα μέσα στο γάλα και αυτό τις ενοχλεί ...
Η Ελένη Φιλίνη είναι η Νανά Σωτηροπούλου . Δεν της αρέσει που θα κατέβει στην Αθήνα και θα χάσει τους φίλους της . Είναι νευρική και ξενέρωτη και δεν τα πάει καλά με τις καινούργιες της σνομπαρίες ντισκοτόβιες συμμαθήτριες .
Η Κατερίνα Γιουλάκη είναι η μάνα της η Έλεν Σωτηροπούλου .
Ο Άκης Φλωρέντης είναι ο Μάριος ο μαμάκιας , ο απαράδεκτος σπασίκλας με το φουλάρι που κάνει το αγόρι της Θεώνης , μιανής απ'τη παρέα των κοριτσιών .
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος (ως Φώτης Στεργόπουλος) είναι ο πέφτουλας , μα ευγενικός γείτονας , ο Αύγουστος . Συχνάζει στη ντίσκο της γειτονιάς και ροκάρει με Maria Magdalena . Όμορφος και επικίνδυνος σύμφωνα με την Έλεν ... Ο πατέρας του είναι αστυνομικός . Παίζει αίσθημα με τη Νανά  και έχει καλό σκοπό .
Η Νίκη Ζωγράφου ( ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2 , ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ) είναι η Ελπίδα Παναγιώτου . Διοργανώνει καλλιστεία σε κενά μαθήματων και είναι πρώτη στις σαχλο-φάρσες . Αντιπαθεί από τη πρώτη στιγμή την Νανά . Κάνει καμάκι στον Αύγουστο , αλλά εκείνος θέλει την Νανά . Βάζει το χαμένο χρυσό ρόλεξ του μοναδικού καθηγητή που έχουν στη τάξη (Θωμάς Κωνσταντινίδης) στη τσάντα της και την μπλέκει με την αστυνομία .
Η Βίκυ Κουλιανού πρέπει να είναι κάποια από το background της τάξης . Δεν την κατάλαβα ποτέ , αλλά το retrodb αναφέρει πως παίζει σε αυτή τη ταινία . Μάλλον πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος .
Η Χριστίνα Παπαμίχου ( ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ) είναι η Μαίρη Νικολάου . Της τη σπάει η φυσική και της αρέσει το μάτι !
Ο Αλέκος Ζαρταλούδης είναι ο αγριάνθρωπος πατέρας της Νικολάου . Πιάνει τον Φλωρέντη μέσα στο σπίτι του με τα σώβρακα .
Ο Λευτέρης Γυφτόπουλος ( ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ) είναι ο και-καλά αυστηρός διευθυντής του καινούργιου λυκείου της Νανάς .
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΛΟΚΗ :
Ο Αύγουστος βρίσκει το χαμένο ρολόι σε ένα βιβλίο (Λεξικό της Δημοτικής) που του έδωσε η Νανά . Ο αστυνόμος πατέρας του έχει αναλάβει την υπόθεση . Δημιουργείται θέμα μεταξύ πατέρα και γιου , αφού ο Αύγουστος (με σκοπό να γλυτώσει την Νανά) το φοράει στο τμήμα την στιγμή που έχει μαζευτεί όλο το τμήμα με τον καθηγητή και τον λυκειάρχη . Μετά από ξεγυρισμένη πατρική σφαλιάρα ο Αύγουστος απαντάει με ένα "πως φέρεσαι έτσι σε έναν πολίτη ;!" ..
Ο Αύγουστος μπαίνει σε κελί με δραματική υπόκρουση πιάνο που σολάρει ...
----------------------------------------
Μπορεί να έχει χαβαλέ σε τάξη , αλλά η "τρέλλα" ΄που υπόσχεται ο τίτλος δεν φτάνει τις ακρότητες που θα περίμενε κανείς από γνωστούς αρσενικούς χοντράνθρωπους χαβαλέδες τύπου Κάλοου , ή Προύσαλη , ή Ντούζου . Υπάρχουν μπόλικες εμφανίσεις με μαγιό και σκηνή με κλασικούς αυτιστικούς που κυλιούνται στα πατώματα της ντίσκο Νηρηϊδες (την οποία και ευχαριστούμε για τα γυρίσματα , μεταξύ άλλων - δηλαδή του βίντεοκλαμπ Video Center . Τις μπουτίκ EM-ES και Γυναικεία Είδη Μαντζώρης και τη Sports World Center .) .
----------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Δραματική Ένταση , πάει :
Ας μιλήσουμε μεταξύ μας κοιτώντας τον τοίχο ..
ή κοιτώντας το παράθυρο ...