Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΑΚΡΩΣ ΚΟΥΦΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (1987)



Η Greta Video παρουσίαζει μια δημιουργία του Μιχάλη Λεφάκη Τζούνιορ .
Σύνοψις :
Η τελευταία τάξη ιδιωτικού σχολείου πάει πενταήμερη (άλλος για Vraona Bay ; - πρέπει να είχε υπογράψει αποκληστικό συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης) .
Οι Καθηγητές Συνοδοί :
Χρήστος Νομικός ( Δήμας ο Γυμναστής ) , Ντόρα Χατζηγιάννη ( Τριάρχη η Φιλόλογος ) .
Οι χαλβάδες μαθητές :
Ο Σπύρος Ιωάννου ( ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ) κάνει τον Κώστα τον σάχλα . Είναι ο χαρακτηριστικός κρυόκωλος χαβαλές με τα χαζό-ανέκδοτα και το σπαστικό γέλιο που υπήρχε σε κάθε τμήμα και σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής μετά το σχολείο (βλέπε αυτούς που στέλνουν μαζικά email με γελοιογραφίες του Αρκά και έρευνες για το τι αρέσει στις γυναίκες και άλλα τέτοια) . "Πάει ένας σε ένα σουβλατζίδικο και ζητάει δύο σουβλάκια . Το ένα να είναι σκέτο και το άλλο με απ'όλα . Ο σουβλατζής τον ρωτάει ποιό από τα δύο να είναι σκέτο ;" .
Δεν έφτανε η μια φορά που το λέει , το επαναλαμβάνει και δεύτερη .
Ο Θανάσης Παναγόπουλος ( ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ , ΣΟΥΠΕΡ ΛΥΚΕΙΟ Νο.2: ΤΡΕΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ) είναι ο Τάσος Χαλβατζάς , ή Τάσος ο Χοντρός . Χοντρές πλάκες και με τον Τάσο . Αυθόρμητες βουτιές στη πισίνα , κτλ ...
Ο Γιάννης Ματαράνγκας ( I LOVE ΘΡΑΝΙΟ , ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ 4 ) είναι ο Ηλίας . Δεν κάνει και πολλά εδώ .
Ο Βαγγέλης Δημητρίου είναι ο Γιώργος . Είναι ο μόνος που δεν κάνει πλάκες . Κάνει τον γοη βέβαια με λευκό μαγιό σώβρακο στη πισίνα . Έχει κάτι από Ευαγγελόπουλο ( ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΩΡΑ 12 , ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ , ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ) , αλλά όχι σε επίπεδο αντιγραφής . Κάνει πάντα εντύπωση με τις εκκεντρικές στυλιστικές του επιλογές .
Ο Διονύσης Βούλτσιος είναι ο Νίκος . Ο Βούλτσιος αποτελεί την δεύτερη περίπτωση doppelganger-ισμού (δόκιμος όρος) στην ελληνική βιντεοκασέτα . Η πρώτη ήταν αυτή του Τάσου Πίκιου που ήλπιζε να γίνει Τάσος Προύσαλης . Ο Βούλτσιος θέλει να γίνει Ζανό Ντανιάς .
Ο Γιώργος "Γκεγκε" Πετρόχειλος ( ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ , ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ) είναι ο γκέστ σταρ Αλέκος ο καμαριέρης στο ξενοδοχείο όπου πάνε πενταήμερη οι χοντράνθρωποι . Καλό παιδάκι , φέρνει και κασετόφωνο στο δωμάτιο των κοριτσιώνε . Αποδεικνύεται γιος του ξενοδόχου . Κάνει το χόμπι του .
Ο Άγης Γυφτόπουλος ( ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ , ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ) κάνει έκτακτη συμμετοχή . Είναι ο Βασίλης ο Ραλίστας , ο οδηγός του ακινητοποιημένου αυτοκινήτου που κουνάει το συνεργείο στη σκηνή φεσο-παρακολούθησης/καταδίωξης .
κάτω δεξιά διακρίνεται σκιά ανθρώπου που σπρώχνει και πίσω φαίνονται δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα που δεν απομακρίνονται ποτέ ...
Η Δέσποινα Παναγιωτάκη ( ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΙΝΖΑ ) είναι η Μαίρη . Της αρέσει ο γόης ο Γιώργος , ο οποίος θέλει την Αφροδίτη . Την βρίσκει με τον Βασίλη τον Ραλίστα για λίγο , αλλά τελικά επιστρέφει στον Γιώργο .
Η Χαρούλα Βελέτζα είναι η Αφροδίτη . Έκανε την γκόμενα του Σουπιάδη στο ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ (1988) . Εδώ κάνει την δύσκολη στην αρχή , αλλά μετά την εμφάνιση του Γιώργου με το λαμέ βατοπουκάμισο αρχίζει να ψήνεται .
Η Γιούλη Μπάρκα είναι η Καίτη . Είναι ερωτευμένη με τον γυμναστή .
Η Μαριλένα Στάμου είναι η σεξουάλα Μάτα . Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το πούλμαν , κερνάει βιζάκι στο κοινό και προκαλεί τρακάρισμα .
Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη (σεναριογράφος της ταινίας) κάνει την Έλλη . Παίζει αίσθημα με Πετρόχειλο .
-------------------------------------------------
Η ταινία ανήκει στη κατηγορία Λυκειακός-Χαβαλές-Χωρίς-Λύκειο (ΛΧΧΛ) , ή ΛΧΧΛΚΣΛ (Λυκειακός Χαβαλές Χωρίς Λύκειο Κοντά Στη Λούτσα) , αφού όλες οι "πλάκες" γίνονται σε ξενοδοχείο και πέριξ αυτού και όχι πίσω από θρανία .
-------------------------------------------------
-Βραβείο Σκάω Στη Ντίσκο Με Το Σκαρπίνι , πάει :
Στον Σπύρο Ιωάννου (ο δεξιά με την ασορτί τζην κάλτσα) .
-Βραβείο Ελαφοκυνηγός , πάει :
Στον Θανάση Παναγόπουλο . Μπαντάνα γραβάτα κάνει πάντα εντύπωση στις ντίσκο .
-Βραβείο Λεπτό Υπονοούμενο , πάει :
"- Σ'αρέσει ;
- Να στη τραβήξω λίγο ακόμα ;"
ΤΗΝ ΒΑΡΚΑΔΑ !!!!!!
 -Βραβείο Λαμέ Πουκαμισιά Με Βάτα , πάει :
Στον Γιώργο . Με ένα μικρόφωνο θα ήταν έτοιμος και για πρόγραμμα στα Νέα Δειλινά .
-Βραβείο Σκληροί του Μπραχάμι , πάει :
Στον Γιώργο για άλλη μια φορά !
Στον Πετρόχειλο γιατί έτσι μας αρέσει !